TV-avgifter – igen

Fick höra av SVT:s programchef att han inte betalat in sin TV-avgift. En miss av SVT själva. Men i övrig media då när Cecilia Stegö Chilò var politiker så hade ju hon också jobbat i radio. Men enligt SVT och Sveriges Radio så ingår ju det i deras anställnings-avtal. Hmm. Hur går det ihop? Jag tycker att media har varit lite väl för agresiva på de som inte betalar in sina avgifter till Radiotjänst. Men jag kan säga att jag själv har varit trogen på att betala Radio och TV-avgiften. Dock så gillar jag inte den modellen av avgifts-modell. Det beror på att man kan se på TV via andra medium än bara sin TV. Då menar jag datorer, mobiltelefoner m.m.

Själv ser jag exempel SVT:s sajt som kompliment för de program som sänds både på webben och på TV:n. Alltså om man missat ett program, så kan man se det igen, fast på webben. Det är bra. Om man ser på en konkurerande kanal som TV3 eller Kanal 5 eller varför inte på TV4?.

 

Jag vet inte vad för annan slags betalningsmodell som skulle vara aktuell just nu. Men den betalnings-modell som gäller radio och TV är förlegad.

 

Christer E
christer@cezone.net
 

1 svar på ”TV-avgifter – igen”

  1. Jag blir så trött på alla med pengar som verkligen har råd att betala så små summor, men vi vanliga dödliga är det en stor utgift för och vi minsann betalar och är tysta och snälla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php