Apoteket en central eller lokal angelägenhet?

Dagen före Julafton gick jag in på apotekets hemsida och så beställde jag på nätet. Jag trodde då att allt skulle beställas direkt till apoteket där jag bor. Alltså, om jag beställer så skickas det ett mail till Apoteket Lejonet i Falkenberg och inte till Stockholm. Jag trodde då att det skulle ta några dagar (även om det var helg). Och att de skulle få all information skickat till Falkenberg. Men så var icke fallet. Fast vi lever i ett IT-samhälle och att vi tror att allt ska gå snabbt, så gorde det inte detta fallet. Idag den 27 dec –06 så trodde jag skulle få medicinen som jag beställde. Alltså idag fick jag reda på att den 29:e efter klockan 16:00 kunde jag hämta ut den. Alltså så skickar man orden till Apoteket i Stockholm och sedan så skickar de sedan varan till Apoteket i Falkenberg. Med bil/flyg eller annan bensin/disel-driven bil.
Alltså jag trodde det skulle vara något helt annat. Att när man beställer direkt till Apoteket i Falkenberg. Och sedan kunde gå och hämta varan. Men det fungerar inte på det viset. Snacka om miljöförstöring!

 

Jag tycker det skulle fungera på samma sätt som när man beställer via telefon. Att man ”skickar ordern” direkt till den ort man befinner sig. Men så är inte fallet med Internet. Jag anser att det skulle gå snabbare med internet och eventuell telefonsupport. Men nu får man krångla desto mer när man vill ha sin medicin.

 

När jag beställer vill jag:
1 att beställningen tas emot direkt till det apotek man tillhör eller vill ha det levererat.
2 att man efter minst 1-3 arbetsdagar (inkl. helg) kan hämta ut sin medicin.
3 att det ska gå lika smidigt som ett telefonsamtal som internet.

 

 bildbyline

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php