Tjuvåkning eller bara naivitet och inte betala för sig?

Läste i Svenska dagbladets artiekel om att folk tjuvåker med SMS. Det blir ju som en ”reklam” för de som vill tjuvåka och samtidigt ett stort ”bedrägeri”. Man kan nästan gämföra det med att ladda ner musik och film gratis på nätet, där skådesplare, regisörer och artister och musiker inte får en krona i betalning. Samma sak måste ju gälla för bussbolagen som media-branchen. (musiker, teatrar och film-makare m.m.) Att de ska ha betalt.
Själv så anser jag att man ska betala för sig. Även om man tar bussen/spårvagnen/tunnelbanan/tåget 2 hållplatser. SL:s biljettsystem vill jag inte påpeka, men att det blivit dyrare slår ju faktiskt fast i artikeln. (Finns att läsa genom att klicka på länken här nedan.)
Själv hatar jag att inte betala för mig.
Jag vill betala för mig om det är rimliga priser. Eller att man kan ställa rimliga krav när det gäller komfort, service m.m. Om jag exempel köper en TV så kollar jag visseligen på priset, men om jag vet att där jag köper apparaten har en bra och näst intill suverän service och det blir ca tusen kronor dyrare, så köper jag hällre hos den lokala handladen än att köpa den på en lågprismarknad. Men jag betalar för mig. Än och inte göra det.
Samma sak gäller Tåg och buss-resenärer. Betala för er! Moralen sitter inte i mobilen. Den sitter i järnan!

 

http://www.svd.se/dynamiskt/stockholm24/did_15568469.asp

 

bildbyline

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php