Polisen gör inte sitt jobb

Att pedofiler få frihet att fögripa sig på barn är så skamligt att man inte begriper sig hur äckligt det är. Jag tyckte det var bra att Jennifer 13 år och Ida 14 gillrade en fälla, men polisen gör ingen ting. De säger att de inte har några resurser. Resuser? hmm… Men när vakterna ringer polisen eller 112 så kommer de, men inte om de vill hjälpa till en vanlig medborgare. Jag själv känner mig maktlös av att polisen inte gör sitt jobb.
En gång när jag själv skulle gå till jobbet, så körde polisen ikapp mig (jag prommenerade visseligen så det var ingen siren eller blåljus och ingen vansinnesfärd). Jag genade till jobbet och de tyckte att jag avvisade dem och att jag ”gick runt dom”. Men själva värket var jag på väg till mitt jobb och jag försöker gå till jobbet så kort väg som möjligt. Med andra ord försöker jag gena så mycket som möjligt.

Än idag blir jag fundersam om hur och varför de ”haffade” mig och frågade ut mig. Men jag skulle få veta senare att det var en knivmann på andra sidan staden som ”hade löpt amok”, men eftersom Falkenberg är en liten stad och att jag gick med en mörk jacka med luva och huvudet nedsänkt och ville inte tänka på annat än ingen ting mer än att gå till jobbet och lyssna på musik, så tyckte väl polisen att jag såg skum ut. Idag kan jag skratta åt det. Men har inte de annat att göra än att inte ta de rätta ”bovarna”?

Samma sak gäller ”vardagsbrott”. Polisen gör nästan ingenting när det gäller när folk själ saker. Allt från Cyklar, mopeder m.m.

Nä jag tycker att polisen måste organisera om sig. Allt från stora brott som mord till mindre brott som misshandel, och stölder m.m. Allt hade blivit bättre om fler brott klaras upp, även om det är stort som smått. Jag försöker själv att försöka hjälpa polisen, men ibland känns det onödigt.

Har läst en atikel från Aftonbladets Webb:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1065536.ab

 

bildbyline

2 svar på ”Polisen gör inte sitt jobb”

 1. Tycker det är mycket idiotiskt gnäll.

  Hur ska polisen lyckas lösa några brott som t.ex cykelstölder, när det inte finns några vittnen etc? Jag vågar säga att i 90% i stöldfallen finns det inte ett enda vittne till händelsen. Vad ska dom göra då? Trolla med knäna och hitta på en gärningsman?

  och gnäll över att dom frågade ut dig när det var en knivman i staden som sprang lös? Var det fel? Om dom inte gjort det och du varit knivmannen, hur mkt gnäll hade det inte varit då?

  Polisen försöker göra sitt bästa, tro mig, men dom är rätt sparsmakade på resurser.

  Och anledningen till att polisen kommer när väktare och ordningsvakter vill ha hjälp av dom, är helt enkelt att väktare och ordningsvakter har civilkurage och gör nåt åt saken de ser. Inte som vanliga människor som ringer polisen vid en händelse, och sen går därifrån.

 2. Hej!

  Jo jag kan förstå detta, men vad jag syftar på är att idag finns inte den ”gatu-polis” som jag vill ha det. Alltså som kan prommenera vid gator och torg…

  Det är mestadels därför jag skrivit denna artikel….

  /Tack och adjö

  /Christer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php