Avgifter och åter avgifter….

Kortavgifter, bankavgifter och ränteavgifter och skatt på räntan som man får av banken.
Det mest som retar mig är att när man köper en läsk eller annan dricka eller bröd eller vad som hellst under 100:- (ibland 50:-) så får man betala allt från 4kr till 6 kr.
Dessa avgifter är mot VISA-kortets avtal mellan butik till bank och mellan bank, kund och butik. Detta har tagits upp via PLUS (SVT:s granskningsprogram för konsumenter och programledare är Sverker Olofsson.).
Alla som har Räfflade siffror på sitt kort, så som VISA, MasterCard (ej Mastro) m.fl. ska kunna betala sitt dagliga bröd utan avgifter i ALLA butiker!. I så fall höjer man priset på sina butiksvaror.
Jag tycker i sin helhet att man känner sig diskriminerad av att man inte kan betala med sitt VISA-kort avgiftsfritt i alla butiker. Jag betalar ca 200 – 300 kronor om året för detta kort. Och ändå tar butiker m.m. Elektronkorten (”mellankort”) Det vill säga de kort man inte kan ha kredit på. FÅR man ta betalt. Så som Mastro. Men det är mycket begränsat. Oftast är det bara betalkort och kan användas i olika butiker, ALLA butiker tar inte detta kort. De korten har inte heller räfflade siffror. Där kan jag förstå varför de butiker tar betalt för transaktioner av korten.
Först tar bankerna avgifter av butikerna av hyra m.m. Sedan tar butikerna betalt så att kunderna får betala. I slutänden blir det en extra avgift av att de tar betalt istället för att ”höja” butikspriserna. Men de skiter i det. Eller se de fasta priserna: telefon, hyra av lokal, el med mera.
Nu i skrivande stund fick jag reda på att det finns två avtal. Ett gammalt och ett nytt. Det nya avtalet får man ABSOLUT inte ta en kortavgift, men där emot är det tillåtet med det gammla avtalet. Jag tycker att alla gammla avtal ska skrotas och det omgående! Så att kunderna slipper de extra-avgifter som man som kund får.

bildbyline

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php