Den dåliga maten!

Ja jag såg på debatten i TV4 (Kvällsöppet med Lennart Ekdal). Jag blev faktiskt förvånad att Livsmedelsverket motsäger sig själva när det gäller sund hälsa. Jag tycker också att vanligt animalisk fett är nyttigare än vad margariner är: Lätta, Lätt & lagom, Margarin och alla dess lättprodukter. Smör är nyttigare och innehåller inte en massa tillsatser och det är inte kemiskt producerat. Alltså som det kan förekomma med Margariner är att man får ökad risk för just hjärtinfarkt m.m. (Inte min åsikt om hjärtinfarkt och margarin, det är tagit från vetenskapen).

Jag tycker att sund kost och att inte äta en massa snabb-produkter som finns idag på marknaden och all den findusmaten som finns i alla dess former som man bara kan köra in i mikrovågsungnen är inte alls bra för vår hälsa. Mikrovågorna gör skada för maten om man använder den för ofta. Exempel C-vitaminer försvinner snabbare och det är inte alls bra.

En varrierad kost med frukt och grönt. Mer frukt och grönt än läsk, Coca-Cola och godis. Givet vis får man äta lite godis, men då ska det vara strikt och inte varje dag eller vecka eller nåt.. Varje familj till barnen får ta det strikta ansvaret för sina barn. Gäller även de vuxna om mathållningen. Fettma-epidemin ökar i vårt samhälle globalt. Både Europa och USA har idag problem med övervikt. De äter alltså fel kost och rör sig för lite.
Vissa äter inget alls på lunchen och kanske nöjer sig med kaffe. Men det är inte heller bra. Minnst 5 mål om dagen och inte alls långt mellan måltiderna.

Jag tycker också att man ska använda RENA råvaror. INTE halvfabrikat, lätt-produkter och helst inte mat med en massa tillsatser som gör en sjuk.

Margarin borde förbjudas!

bildbyline

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php