Englas mördare gripen och en känga till media

Jag tycker det är mycket tragiskt att Engla mördades av 42-åringen. Själv vill jag inte nämna hans namn på min blogg eftersom jag inte är en journalist, utan en vanlig medborgare.

Att polisen gjort en miss är självklar i Pernilla-mordet. Att inte tagit upp det spår för ett år sedan. Om 42-åringen hade gripits då, så tror jag att Engla hade levt idag. Men eftersom dom är ”smarta” poliser som säger att en ”oberoende myndighet” ska granska om polisen gjorde fel så godtar jag det. Jag tycker att media är lite för snabba att lägga ut namn på den misstänkte 42-åringen. Både Aftonbladet och Expressen har lagt ut 42-åringens namn. Men inte SVT, TV4 och de 2 stora dagstidningarna Svenska dagbladet och Dagens nyheter. Visseligen är det bra att man får veta vem det är, men samtidigt så sprids rykten om honom som kanske inte är sanningsenligt enligt utredningen. Man måste väga för och emot vad man skriver. Man måste se på personens integritet. Alltså, jag menar att han har gjort hemska brott. Men även så måste man väga för och emot publicerande av namn. Det gick visseligen långsamt att få ut namnet till Engla 10 år. Om man hade fått den personens namn som var försvunnen så kanske det hade gått ännu snabbare att identifiera vem som försvunnit.

Jag tycker också att det är djupt tragiskt att media inte tänker sig för. Det är bara pengar som styr. Visseligen ska media vara opartiska, men det händer i ganska många fall att media är för enkelspåriga. Det är mycket som man får ”läsa mellan raderna” i dagstidningarna idag. För vad är sant? Vad kan man lita på?
Jag tycker att man får väga upp och ner om vad som är sanning innan man publicerar. Själv har jag bara funderingar på hur det kunde vara. Att Myndigheter sammarbetar mer med media och att media skriver sakenligt och inte dramatiserar hela historien precis som om det skulle vara en deckar-serie eller någon action-film. Jag tycker också att Presskonferenserna är under all kritik när det gäller att sammarbeta med ljudet. Om en oberoende journalist från en annan tidning/TV/Radio ska ställa en ”öppen fråga” så att alla hör så anser jag att den även borde ”mickas upp”*

I det här laget anser jag att alla bör sammarbeta oavsett vilken tidning, radiostation eller tv-station man är nyhets-journalist för. Tänk en gång till innan man kommer på en Presskonferens.

*(Mickas upp = Mikrofon till den personen så att man hör vad han/hon säger)

 

bildbyline

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php