Grisig mat?

Maten hos de äldre är ”gris-mat” alltså de är nästan bara en massa tillsatser. Det fanns ca 10-tal E-nummer och smaktillsatser och maten i vissa fall inte ens smakar bra eller helt och håller smakar så illa att man ”spyr ut den”.
Jenny Östergren har svaret på det i Nyhetsmorgon i morse. Går kanske att titta på det klippet på nätet på www.tv4.se.

Jag vet att maten i alla tider är mycket bra i:
Fängelser
Hemlagat
Restauranger (RIKTIGA!)

Jag vet att maten i alla tider är dåligt i:
Vissa skolbespisningar
Dagis

Jag vet att maten i alla tider är uselt i:
Äldreboenden
Mat man kör ut till äldre och som lagas på storkök med en massa tillsatser.
För att ”maten ska hålla längre”.

Nja jag håller inte med.

Vissa äter exempel risifrutti till middag. Jag blir bara upprörd över detta och det är INTE en nyttig måltid och inte alls bra energiåtergivning. Det finns negativa och positiva energier i mat. Läsk, chocklad, ”Snickers” m.fl. gör att det inte är bra energier. Det gör reklam för just dessa saker. Ja man kan äta detta också, men det får vara ballans i vår tillvaro. Inte dricka Cola varje dag som många gör.

Jag själv förespråkar inte en viss diet eller nåt sådant. Jag förespråkar en väl ballanserad kost. Oavsett var man äter. Men man bör undvika de transfetter, mat med E-nummer och andra tillsatser. Godkänner visseligen konserveringsmedel m.m. Men det är bara 1% av alla de tillsatser som finns i industrimaten idag som jag anses vara godkänd.

Källa: Boken: ”Den hemlige kocken – Det okända fusket med maten på din talrik”. Boken finns att köpa på välsorterade bokhandlare.
Vill inte länka till någon specifik bokhandel.

bildbyline

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php