Hjälp hemlösa att hjälpa!

Jag blev väldigt upprörd att det finns så många hemlösa ”icke missbrukare”. Men att inte samhället hjälper till bättre. Alla betalar skatt, men ändå slussas ”de hemlösa” runt i olika boenden.

Jag själv tycker att man ska hjälpa folk, jag tycker att man i bästa fall ska fråga hur folk mår och hur de vill ha det. Att en ”social-kärring” säger: ”om du hade varit missbrukare, så hade vi kunnat ta hand om dig.” Men varför säger man så. Jag tycker det låter snedvridet. Jag vill hjälpa, men hur? Självklart kan man köpa tidningen Faktum och få dom lite pengar.

Men att se dessa fattiga personer som eventuellt har skulder upp över öronen. Men om dem vill ”göra rätt för sig” och att hjälpa dem med en bostad. Socialen kan betala fram tills dem har betalat sina eventuella skulder. och hjälpa dom på traven. Som ”god man”.

Jag tycker att:
1: Ge dom en bostad
2: Se till att dem har en ”god man” som kan se till deras ekonomi (om dem själva vill).
3: Ta bort den konstiga regeln att barn inte få sova över hos varandra på nätterna. Hörde att den reglen fanns på nått ställe och jag fattar inte om man kan leva ett så normalt liv som möjligt så borde barn få sova över hos varandra. Precis som Du och JAG gjort en gång i tiden.
4: Hjälp dem att hjälpa! Alltså Se till att dem även får ett jobb och hjälp dem att lära sig själva om ekonomi, så att dem kommer på fötter.
5: Om dem vill hjälpa andra som fastnat i samma situation. Hjälp dom med detta också.

Jag tycker att man ska se på ett helhetsbegrepp. Att inte snuva in sig på ”missbrukare”, att dem inte tillhör vårt ”samhälle” på samma sätt som för dig och mig. Jag menar. Dem kanske har haft det trassligt i sitt liv. Det kan varit jobbigt att ”reda ut problemen” och ändå hamnat utanför en bostad.

Jag är djupt irreterad över att det ska vara en sådant maktbegär över att ”de skiter i de hemlösa”. Men jag anser. Hjälp dom att hjälpa även om dem har haft problem

Jag såg på Eftersnack i svt2 (Västnytt). www.svt.se/vastnytt Klicka där efter på Eftersnack.

 

bildbyline

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php