Miljö och hälsa

Det är så många rön som nu visar sig om och om igen. Amalgam är bara en sak. Jag vet att båda mina föräldrar fick amalgam när de lagade sina tänder. Båda föräldrarna tog senare bort amalgamet från sina tänder. Ändå när giftet skulle gå ut ur kroppen mådde de uselt. Att inte amalgam är giftigt är en bluff. Läs Expressens och Aftobladets nya atikelar om just amalgam. Jag tror inte på den (länk kommer nedan).

Vi snackar om att man inte ska spy ut en massa gifter. Amalgam är en av dessa som vi än idag använder i våra kroppar (tänderna i första hand). Ändå så rekommenderar Tysklands forskare att man ska använda det. Kvicksilvret som är så farligt hamnar i naturen. Jag försöker källsortera så mycket av mitt avfall. Förut så slängde jag metall i de vanliga soporna. Nu mera för x antal år sedan så lägger jag de i metall-återvinningen som vår bostadsbolag har i vårt bostadsområde. Alltså strax utanför porten.

Det finns mycket som man inte kan källsortera. Men även är vi tvungna till det. Vad säjs som mjukplast. När jag slänger plast på jobbet så ska det slängas i separata säckar. (Samma säckar som vi även slänger ”brännbart”. Jag frågade på tippen där jag bor och dem säger att jag ska slänga det på brännbart. Jag funderar. Varför tar dem inte hand om plasten på bästa sätt och inte bränner det. Då är det nästan onödigt att källsortera mjukplasten.

Jag är visseligen förespråkare till att vi ska få en bättre miljö. Men en sak har gått till överdrift. Etanol eller E85. Det är ju bensin i det också. Borde det inte finnas ett annat bränsle för bilarna än bensin och disel. Att disel klassas som miljöbil är än mer konstigt i mina ögon och öron. Att bara andas in diselångorna gör än att man hostar. Framförallt från lastbilar och bussar.

Vad är då som är bra för miljön?
El
Vätgas som omvandlas till vatten när det kommer ut i luften.
En hybridbil med vätgas och El är nog det bästa. Vid förbränning av vätgas bildas enbart vatten. Alltså ett sådant ämne som du och jag dricker och använder varje dag.

Expressen:
http://www.expressen.se/halsa/1.1113258/ny-studie-amalgam-ar-ofarligt

Aftonbladet:
http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article2203515.ab

 

bildbyline

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php