Gravida som har konstiga vanor….

Jag var på buss-stationen i Falkenberg och såg (eventuellt) en gravid kvinna i min egen ålder som rökte. Jag blev genast förbannad och ville tala om detta för henne. Men jag vågade inte för att då kanske hon börjar skälla på mig om annat om si och så. Jag tänkte på att fostret kommer att få ökad risk av att få astma och allergier av att mamman röker under graviditeten och när hon ammar. Jag tycker att kvinnan ska sluta röka strax före hon vet om att hon vill skaffa barn. ca ett par månader innan hon planerar att skaffa barn. Helst vill jag att både mannen och kvnnan är rökfria före graviditeten. Detta gäller också alkohol under graviditeten. jag tycker att alla som ser att en gravid kvinna borde tala om detta för folk att sluta genast med att röka. Dels för att personen i fråga skadar sitt ofödda barn. Det har till och med visats att barnets hjärta slår ännu fortare vid rökning av de ”svaga cigaretter” och så skadar det inte bara det ofödda barnet, utan också sig själv. I och med att den gravida kroppen är skörare än när den inte har foster att ta hand om. Självklart är det så att kroppen tar skada lika mycket oavsett om man är gravid eller ej. Men det är så mycket som händer när man väntar barn. Men jag tycker inte att socialstyrelsen ska komma fram till att viss mat är farligt för fostret, när det själva värket kan ätas när man inte är gravid. Jag tycker att man kan äta rå fisk eller den ost man tycket bäst om, även om den inte är ”rekommenderad” för att ”det inte bör ätas”. Känn efter själv. Vad tycker du om att äta? Vad gillar du? Va inte feg eller nojig över att du ätit fel. Det som står på nätet om att man inte ska eller ska göra när man är gravid anser jag att man bör ta med nypa salt. Självklart att man ska vara försiktig vad man stoppar i sig. Då anser jag att chips eller ”snabb-mat” är farligare än mögelost. Du tycker det kanske låter knäppt av att en kille skriver det här och som är oerfaren om just dessa saker. Men jag menar att alla äter nästan den mat när de inte är gravida. Varför undvika det när man väntar barn?

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php