Att se hur politiker vill stoppa åsikter…

Jag tycker det påminner om nazismen på 30 och 40-talet idag. När det gäller åsikter med mera. Är det inte någon som sagt att det är åsiktsfrihet i EU och i Sverige? Att blogga anonymt är i och för sig en bra sak. Inte för att jag gör det. Men vissa saker anser jag att det har gått för långt. Att ”ha kontroll” över allt kan man inte i dagens it-samhälle. Dels för att det inte är ett fåtal bloggare som bloggar. Utan det är hundra tusentals bloggare kanske miljontals bloggare i världen och EU som bloggar varje dag. Vissa kanske bloggar någon gång i veckan eller andra bloggar varje timme. Själv lägger jag ut en blogg varje gång jag känner att jag vill skriva om något. Men varför ska man registreras för det? Jag tycker inte om att bli registrerad över att jag har en annan åsikt om en sak. Det påminner om åsikts-registreringen som Sverige gjorde på 80-talet eller nått. Kanske tidigare. Eller åsikts-registreringen kring nazismens tid. Jag vill där med tala om att för mig villken religon, färg på parti eller annat sätt berör mig inte ett dugg, mer än vissa åsikter som man kan protestera emot. Självklart anser jag att alla har rätt och fel ibland. Det har även jag och du. Men åsikter är viktigt för att komma fram till en lösning här i världen oavsett om det är en bloggare, diskare, fastighetsskötare eller varför inte en chef för något företag?

Alla behövs. Inte minst DU! Alla kan hjälpa och alla kan även i vissa fall göra det svår för att ”råka” skada de svaga ännu mera. Jag anser ibland att regeringen gör mer skada än nytta för de svaga. Men också låter de rika få ännu mer att röra sig med. Självklart anser jag också att om man har betalt skatt i hela sitt liv under arbetsliv, så anser jag inte att man ska betala skatt under pensions-tiden heller. Men idag gör ålderspensionärer det också. Det är mycket som är fel i det. Samma sak gäller om man sparar pengar i hela sitt liv, så anser jag inte att det är bra att betala den skatt man redan har betalt. Alltså: Om du sätter in 100 kr varje månad tills du fyller 65 år. Varför ska du då skatta för den 100-lappen även när du tar ut en från banken när du behöver den? Räntan betalar du skatten på givet vis.. Men ändå. Den förmögenhetsskatt ska tas bort. Även minsta lilla krona.

Jag tycker att det är mycket som bör ändras… Men så är det… Jag är ingen gud eller någon som kan ändra på något ensamt. Men man kan påverka politikerna för att ändra sig.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php