Gravid vid 16 eller 18?

Jag tycker det är sorgligt att man reagerar konstigt när man får barn eller skaffar barn vid 16 eller 17 års ålder (strax före man är myndig).
Jag menar min mor var gravid först vid 16 (skulle fylla 17 innan jag föddes) och där efter vid 18 (19 när min bror föddes). Alltså jag anser att det spelar ingen roll när man blir mamma. Om man känner för att bli föräldre vid 16 år, så kanske man måste bli vuxen tidigt. Men sedan vet jag att det har varit jobbigt. Det är inte lätt att bli förälder tidigt. Men jag anser också att världen inte ska titta ner på sådana unga föräldrar. Jag anser att det spelar ingen roll om man är 16 eller 25 när man skaffar barn. Dock har jag emot vissa som blir gravida vid ca 48 års ålder. Eller ännu äldre. Vissa fall till och med över 55+! Jag tycker det inte är människovärdigt att en kvinna över 55+ bör föda fram ett barn och sedan visar det sig att hon kanske lever till hon är 65+ så är barnet 10 år.

Självklart anser jag att det spelar för övrigt ingen roll villken ålder kvinnan skaffar barn. Bara hon och hennes sambo/man vill. Givet vis ska de ha överenskommelse om just detta. Det har varit i otäcka fall att det står ”okänd fader”. I födelse attesten. Men så är det i världen. Jag själv gillar gravida, för jag tycker ni är vackra och snygga. Men att ålder spelar roll från över 48 år gör nått för mig.
Anna Lindmarker var visseligen 45 år. Men där har jag viss begränsning. Det är där som är på håret anser jag.

Se hit! Alla ni som tänker skaffa barn, eller är i väntans tider – Lycka till! Ditt val – din framtid!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php