Män och kvinnor – Lika värda!

Jag anser i att kvinnor är lika duktiga som män. Framförallt när det gäller chefsjobb m.m. Jag tycker det inte spelar någon roll om mannen eller kvinnan är i chefsposition. Tvärt om. Jag är för en lag i sverige för könskvotering i våra företags styrelser. Precis som Norska regeringen har gjort.

Attityden mot kvinnor bör ändras. Det är okej för en kille ”knulla runt”, men inte för en kvinna. För då betraktas hon som en ”hora”. Varför? Det har väl med värderingen av män och kvinnor? Vad vet jag….

När det gäller män och att de ”inte kan eller inte får” hjälpa de utsatta kvinnor i kvinnorjourer gör än mer maktlös som man än om en kvinna driver den. Jag tycker att både män och kvinnor borde få hjälpa till. Jag anser om du ser att en kvinna ser skygg ut och eventuellt bär solglasögon eller gör annat än i dennes ”ordinarie mönster”. Ta kontakt med henne. Våga ställa henne mot väggen. Ge dig inte för att hon hela tiden säger ”nej”. Jag är själv man, men ändå så slår jag inte kvinnor för det. Jag vill tvärt om  – Skydda kvinnan till varje pris!

Att våldet fortgår och att kvinnor mördas ”på grund av familjegräl”. Så gör det än mer smärtsamt när inte polisen kan göra något. Eller när man läser den anmälan man gjort hos polisen så står det efter allt man läst: ”Bortt kan ej styrkas”. Hur i helvete kan man skriva något sådant när man som polis måste ta alla brott på allvar. Att de sedan skyller på att de har för mycket att göra är en sak, men varför har de då avskedat en massa hjälpreda som håller koll på pappersarbetet? Nä då påstår de att de har för lite pengar. Självklart kostar dessa också pengar. Vi saknar den hederliga polisen som gick bland annat på gator och torg och som kunde prata med vem som hellst. Allt från vanligt ”snack” till att fråga dem om vad som hellst. Allt från vägbeskrivning till en enkel sak som att fråga om var man anmäler vissa saker. Ja du… Det är mycket med det jordiska.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php