OCR-nummer och identitet

Nu när jag ska betala mina räkningar (som alla gör mer eller mindre varje månad!) så märker jag en sak som gör mig näst intill irreterad. Nästan förbannad. Jag acceptera mellan 10 och 12 siffror i ett OCR-nummer. Men ska det behöva vara nästa 20 siffror i en följd i olika sifferkombinationer? Jag själv har haft problem med siffror tidigare i min ungdom. Ibland än idag får jag problem med siffror (att läsa dem). Min lärare fick i mattelektionerna ställa upp talen för mig tydligare än vad jag klarade av. Hade en bedrövlig handstil. Om jag idag hade skrivit bloggen i min egen handstil, så hade ni nog lämnat min blogg. Det kan jag skriva upp med 100% på!

Men visseligen ligger OCR-nummer utskrivet via datorn och har KLARA och fina tecken. Men ändå kan det bli fel. Jag anser att MAX 10 st tecken är acceptabelt. Visseligen i undantagsfall går det bra med 1 eller 3 st extra tecken. Alltså om du läser sifferkombinationen
”8632183871238” (utan citat-tecken) så kanske många av oss får hicka av att bara läsa denna ostruktuerade nummerföljden. Men om du grupperar sifferkombinationen istället så kan det genast bli lättare. Men å andra sidan tror då folk att man även ska gruppera även dessa siffrorna på banken via internet. Jag anser detta:
1: OCR-nummer ska vara MAX 10-13 tecken långt!
2: OCR-nummer Kan i värsta fall vara okej för gruppering. Men på bankernas sida ska det stå klart och tydligt att man inte ska gruppera dem där. Utan att man skriver sifferkombinationen rakt av.
3: Jag tycker att OCR-nummer i värsta fall borde avskaffas och införa ett annat system som var både lättare och smidigare att betala via nätet. Självklart godtar jag det sätt som eventuellt bankerna ska genomföra för ett säkrare ID-system över nätet.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php