Övervakning för och emot

Varför ska Datainspektionen lägga sig i så fort man ska ha nått med fingeravtryck eller annat sätt att det rör sig om säkerhet och människans bästa. Men enligt Datainspektionen så anser att integiteten slår högre. Jag blir fundersam. Själv har jag alltid haft integriteten i högsta nivå. Men ibland måste man faktiskt ha en liten ”gråzoon” för detta också. Dock är det så att man KAN känna sig kränkt av att använda sina kroppsdelar, så som fingeravtryck med mera. Jag anser att vissa saker bör man även se till att brotten blir mindre. Då genom en viss bevakning. Men det får inte gå till överdrift. Själva blir vi övervakade varje dag. Varken vi vill det eller inte. Banken, Affären och andra olika platser i Sverige. Så som Tunnelbanan, vissa taxibilar och bussar. Man märker att brotten minskar av att man har övervakning. Men då säger myndigheterna att man blir kränkt av det eller att man blir krängt av att det ska vara så. Men jag anser att ”Storebror” ser dig lite väl mycket. I London är det så stor övervakning att man är tvungen att ha ett stort kontor med flera bildskärmar för att övervaka de värsta ställen i London. Allt från trafiken till gatorna kring kärnan av själva London.

Vi säger så här: Övervakning ska vara befogat. Oavsett vad för slags teknik vi använder. Det Karolina KLüft sa om idrottare och om övervakning var ett bra allternativ. Att de har en GPS-sändare så att man vet exakt var de är under sina aktiva år. Självklart anser jag detta för att motvärka doping.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php