Min musik del 1

Jag har idag 9071 spår (inklusive talböcker) och 5422 spår av ren musik och det stiger undertiden du läser detta i min iPod. Jag börjar märka att sådan musik jag inte tyckte om när jag var si så där i tonåren och börja lyssna på Pink Floyd så tyckte jag inte om den mystiska musiken. Men när jag 2005 var med på en gala för att samla in pengar inför Tsunamikatastrofen i bland annat Thailand och övriga delar av den delen av Asien, så började jag upptäcka villen bra musik pink Floyd har gjort. Men först några år senare (i år) har jag börjat samla alla studioalbum med just Pink Floyd. Jag börjar i och med att leta efter annan musik vid dessa årtal som Pink Floyd var aktiva. Kring 1969  till vid slutet och början av 1970 och 1980-talet (sista plattan 1994….).

Jag lyssnar värkligen på mycket musik just nu. En period av min musiksamling som är allt från Rock ’n’ Roll till klassisk och nästan som progresive rock. till hårdrock och nästan till Metalrock till ja…  Pop är min största del i min samling Pop och Rock. Men allt störst i samlingen är faktiskt tror det eller ej. Talböcker. Den tar ca 30-40% av hela skivsamlingen av alla böcker jag har. Resten är musik. (Känns det som i alla fall….) Sedan ska man ta procent-satsen lite med nypa salt. Jag anser att jag har en väldigt bred muisksamling. Allt från det ena till än det andra.

Min största idol i samlingen är faktiskt Per Gessle och vad han gjort med sina projekt. Dock har jag inte exakt ALLT som han har skrivit och gjort. Men jag har NÄSTAN allt! Jag har dock inte Roxettes Spanska balader m.m. Alla deras samlingar har jag inte heller. Men det är inte vad jag saknar. Jag har i alla fall de flesta studio-album som kommit ut. Sedan är det Gyllene Tider, Son of a plumber och ett annat projekt med Nisse Hellberg som de gjorde tillsammans. ”The Lonely Boys”. Finns en låt med samma namn. Jag tycker den är speciell platta. Engelska på skånsk brytning. Det låter komiskt. Men mycket bra! Per Gessle har gjort mycket musik. En sak är en låt med Sha-Boom som heter ”Let’s party” Den låten har faktiskt Per skrivit till gruppen på 90-talet. Dag Finn är en av guppens medlemmar med sång bland annat. En låt som alltid har fastnat i skallen är ”To hard to say goodbye” Som är en av de låtar som Sha-Boom gör bra. Men sedan har vi ju en låt som är en monsterhit ”R.O.C.K”!
Det finns alltid ett sammarbete med Per Gessle om olika saker. Allt från hans egna projekt till andra artisters projekt. Snacka om en produktiv kille! Sedan finns det ju Tomas Ledin och andra artister som skriver musik till sig själva och till andra artister. Kanon musikskatt vi har här i sverige. Vi syns inte bara inom landet, utan även utrikes. Vi exporterar musik till ofantligt mycket pengar idagens musiksverige. Man tänker inte på hur mycket musikskatt vi har här i landet. Jag tycker vi ska värna om den musikskatt även i radio. Inte bara att lyssna på dagens hits. Utan även värna om den musik som man lyssnade på då. Just sådan musik försöker jag få tag på hela tiden. Om någon gör en Cover på den och den låter bra. Då försöker jag få tag på orginalet på CD eller i sista han en Vinyl.
Musik är mitt allt. Försöker skriva egen musik också dock är jag usel på noter och när jag gjort en låt, så kan jag inte spela upp den live exakt som den är inspelad. Det blir mer i improvisation-spelning. Sådant älskar jag.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php