Skinkan.. Eller Den usla maten vi äter idag

Jag hade skrivit en ”handla-lista” för att gå och handla varor som jag saknade hemma…. Dock glömde jag skriva upp att jag bland annat skulle köpa pålägg. Skrev upp Philiadelphia och Skinka. Läste på förpackningen på rökt skinka och blev förbannad. Visste att skinka innehåller allt från det ena till det andra. Så som massa tillsatser för smak osv. Läser en bok och håller fortfarande på att läsa då och då i den och blir mer och mer förbannad över att maten får innehålla en massa skräp som inte är varken till gagn för näringsvärdet för oss människor. Jag tror nämnligen att man blir sjuk av alla extra-tillsatser, så som rök-smak-tillsatser m.m. Självklart ska man ha exempel mögel-förhindrande och konserveringsmedel. Men det får inte missbrukas. Idag gör det just detta också!

Dålig mat
Maten är oftast dålig på grund av tillsatser (Bananen på bilden har inget med den övriga maten att göra)

Jag anser att maten blir inte bättre om man tracklar på en massa extra smakämnen bara för att maten ska bli godare. Sluta med detta! Gör så att maten är som den är. Rök skinkan som man gjorde förr. Släng ut alla konstiga varor som innehåller allt annat än vad det ska innehålla. Stackars den som köper mjölk och inser att de har packat på en massa saker i den som igentligen inte ska innehålla. Idag är det bara vitamintillskott som de lägger i extra i Mellanmjölk.

Att köpa riktiga råvaror som skinka eller varför inte så vanligt som vanlig saft. Det innehåller bara en massa skit. Men det finns premörer! Läs i innehållsförteckningen Desto mindre ingredienser. Desto bättre! Jag har delvis börjat kolla när jag köper varor. Men ibland kan man inte motstå exempel att köpa en glass eller annat skräp.

Jag anser att ALLA som vill ha RIKTIG mat och inte vill äta massa tillsatser. SKRIK ut din åsikt!

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php