Mia Ericsson och Liza Marklund – En bluff eller bara halvsanningar?

Jag vill här med dela lite åsikter om hur jag upplever denna provokation om hur om Maria Eriksson eller Mia Eriksson och Liza Marklund om böckerna Gömda och Asyl igentligen är sanningsenliga eller ej. Det står i båda böcker att det är en dokumentär roman. Alltså både datum och platser är ändrade för att det ska skydda personernas identiteter. Kanske är det sanning att hon lever öppet i USA. Men att hon lever med helt andra identiteter. Vad som är sanning om han fortsätter med att bfegå brott i samhället vet jag inte. Men hur som hellst så anser jag ändå att vissa saker ska vara si och så. Även om delar i boken kanske är falsk, så är ändå böckerna ändå bra. Jag har givit toppbetyg av dessa i mina innersta tankar och recentioner. Har även funderat mycket hur hon igentligen har det i USA. Att en så ”skyddad” person även ger ut hennes personummer (de 6 första siffrorna) och hennes kanske dåvarande namn i bloggar tycker jag är sorgligt. Jag anser ändå att JK-anmälan är bra gjort. Jag tycker också att vad Liza säger är kanske sanning med att hon inte ljuger. Liza Marklund är en av mina idoler när det gäller som författare. Hon skriver väldigt bra och hon gör ett hästjobb med att skriva om kvinnors rätt. Detta gäller allas rätt i vårt samhälle. Jag försöker själv skriva om handikappades rätt och de som har lite svårt i samhället genom olika handikapp.

Jag själv har läst och vissa saker, så som när ”Mannen med de mörka ögonen” och hans kamrater står framför deras radhus med vapen väl synliga måste vara lite fiction och sanning på samma gång. Om detta hade varit sanning så kanske media hade skrivit en hel del om detta i dagspressen. Men jag försöker leta på nätet, men finner inget. Jag försöker också leta reda på en artikel om det när Mia hade peruk i någon utav kvällstidningarna. Men ej funnit något heller.

Inget är riktig sanning. Varken böckerna som figurerar eller den bok som kommit ut om ”sanningen bakom Gömda”. Frågan är. Är han en sådan kille som de sägs i böckerna om att ”Mannen med de mörka ögonen” är så sjuk som Mia och Liza anser i böckerna? Men jag kan bara säga en sak till om detta och det är att jag varken vet ut eller in. Jag har legat sömnlös och huvudet bara snurrar med alla komentarer som skrivits i Monica Antonssons blogg och vad hon själv har skrivit. En sak. DET går att öppna en dörr ”bakvägen”! Bara man vet hur man gör.

Men en sak vill jag säga. Varför kom inte sanningen fram redan när hon skrev boken ”Mias Hemlighet”. Daniel kallad i boken. Nu så börjar han även ”motarbeta” sin egen mamma. Vad är sanning försöker Monica Antonsson göra någon fiction av detta också? Jag blir mer och mer förvirrad och galet sjukt förbannad. Kan inte något vara bra både i sverige och utomlands för en sådan här historia.

Själv säger jag bara:
Läs ALLA böckerna om Mia!
Jag ska också köpa den boken om av Monica Antonsson. Men bara för att se vad hon skriver. Jag tycker det låter knepigt. En svensk kvinna blir slagen av en man. Men kan inte myndigheterna gjort något? Den sista frågan är det största jag kan komma på just nu. Jag själv är som sagt förvirrad in i benenmärgen att jag vill läsa det senaste och själv ta en slutsats. Men som Tilde De Paula sa: Kan man inte mötas på halva vägen när det gäller sanningen? Mitt svar: Jag tror det kan vara så och att hon få någon gång leva sitt liv ifred. Att ”Mannen med de mörka ögonen” kanske någon gång kan träffa sin dotter om nu ”Emma” eller Sara som de påstås heta vill det.
Mer om detta kommer så fort jag läst boken som Monica Antonsson har skrivit.. Var så säkra!

Länkar:
http://monicaantonsson.blogspot.com/
http://www.tv4.se/1.767100/2008/12/13/sondagschatten_och_allt_annat_ur_nyhetsmorgon_sondag

byline_200_diggo

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php