Svar till kommentar direkt på bloggen, ej på kommentarer..

Fick en kommentar som jag gärna besvarar öppet på min blogg som även finns under kommentarer på föregående blogg-inlägg:

Kommentars-svar:
Apse:  ”Välgörenhet är skit.

Du betalar säkert skatt och då går
pengar till u-hjälp.”

SVAR:
Nja jag håller delvis inte med och det är att jag själv har försökt hjälpa till med att samla in pengar via en gala. Visseligen var jag inte med i arrangemanget i den mening att jag hade ansvar, men jag hjälpte ändå till med saker som att bygga upp scen m.m. Jag har även skickat in pengar till vissa välgörande organisationer så som ”Rädda barnen”. Jag har även skickat tilll Cancer-fonden med flera…
Jag betalar skatt precis som du och jag… Men jag vill här med hänvisa att jag även lägger till extra till olika välgörande ändamål. Det känns skönt att kunna göra detta ibland. Men då är det att man värkligen har råd att göra det just den månaden. Självklart är det ditt ”ego” som går i första hand, sedan till andra och välgörande ändamål.

Så har jag lärt mig handskas med pengar och hjälp till andra oavsett hur mycket eller hur lite pengar man hjälper till med. Jag anser att man även kan hjälpa till med andra saker än rena pengar. Exempel, ge bort en kaka, en sak eller varför inte göra någon glad för stunden? Jag tycker välgörenhet är mer än bara pengar och u-landshjälp. Givet vis så blir man berörd vad som händer unga tjejer i olika u-länder, så som könsstympningar etc.

byline_200_diggo

1 svar på ”Svar till kommentar direkt på bloggen, ej på kommentarer..”

 1. Tack för svaret.

  Glömde detta exempel som visar vad välgörenhet
  kan ge för resultat. Många kronor har getts
  till Afrika under åren. Från Sida som från
  enskilda.

  Sifferexercisen blir lätt abstrakt men det faktum som kvarstår efter alla olika tänkbara jämförelser är att Afrika är den enda kontinent som faktiskt blivit fattigare de senaste 25 åren.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php