TV-tittande

Tittar en hel del på TV och jag kan inte annat än att hålla med TV-tittarna om att det sänds Trailers som inte är lämpligt för barn under de tider då barn är ”aktiva” TV-tittare. Det vill säga från ca klockan 05:30 till ca 21:00. (Helger från Fredag kväll kanske ännu senare, då barn i allmänhet får vara uppe längre.)

Jag tycker samtidigt inte att TV4 ska belastas vad Kina gjorde under nobel-sändningarna förra året. Det är Kina man ska belasta för cencuren, INTE TV4! TV4 Gjorde en bra sändning av Nobel-sändningen och det var en liten ny upplevelse då. Då när SVT sände, så tittade jag inte på sändningarna, i och med att jag tycker delvis att SVT värkar vara mer striktare när det gäller klädval på sina reportrar och programleare, än TV4-gänget är. Ta tillexempel Rapport. Sällan ser jag exempel de kvinnliga nyhetsankare och väderpressentarörer att de har kort-ärmade kläder. Där emot har TV4-folket det. Jag märker också att SVT känns lite ”statligt” och mer ”trist”. Visseligen så börjar SVT delvis och då menar jag mycket delvis att det börja snegla mot det kommersiella slaget så att man sneglar åt, TV3, TV4 och givet vis Kanal 5 och Z-TV m.fl. Men det går så trögt att man tror att SVT fortfarande lever på stenåldern.

Givet vis så finns det kanaler som jag själv tittar på mest, dock så blir det SVT, TV3, TV4 Kanal 5 och några andra TV4-kanaler + lite ”utländska kanaler” så som Discovery, Hallmark m.fl. Om jag hade velat välja styckvis på villka  kanaler jag hade velat ha och välja bland så hade jag sagt starkt: SVT (alla kanaler), TV4-gruppen (Alla kanaler) och några enstaka kanaler så som TV3, Kanal5, TV6, Viasat Motor, filmkanaler (inte Canal+ och TV1000-kanalerna, utan Showtime, Hallmark och Silver m.fl.) och lite tecknade serier, så som Jetix m.fl.

Jag gillar blandade program, precis som med musik och film och allt annat. Givet vis så anser jag att TV4 är bättre på att ”våga” göra saker, både med programledare, program m.fl. Givet vis så tycker jag många program är utanför mitt intresse. Jag vill gärna starta upp en ny en så kallad ”IT-kanal”, men då med inriktning av Datorer, prylar m.fl. Kanalen ska påminna om TV4 och ha traditionella nyheter och givet vis en hel del gnutta IT-kunskaper. exempel på ”axblock” som jag skulle villja göra från 18:00 till ca 00:00 är: Nyheter klockan 18:00 (kanske krockar med Rapport på SVT)
Klockan 18:15 ca IT-nytt följt av nått IT-program med inriktning av tips och idéer hur man kan utveckla produkter och recentioner av massor av spel, produkter m.m. Sammarbete med samtliga små och stora företag. Ingen nämnd ingen glömd…
Fler tider? Nja jag har inte…..
*) Undantaget med alla kanaler på SVT och TV4 är dock att jag inte kan se på HD-kanalerna är 2 skäl. 1 Har en traditionell ”tjock-TV” och har än så länge ingen HD-Ready-Box!, så jag kan än så länge inte se på HD-TV även om jag hade haft tillgång till just HD-tv-kanaler.

byline_200_diggo

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php