Till alla redaktörer, VD:ar och styrelsemedarbetare i olika stora som små företag.

Jag har läst en hel del tidningar och böcker om just detta med bonusar m.m. Inte minst de böckerna om Lisbeth Sallander och Mikael Blomqvist. I böckerna handlar det om en tidning som kallas ”draken”. Där har tidningen i boken gått med minus och de tar ändå ut ”bonusar” och annat i löner. Men själva Mellennum-redaktionen kör på så kallad ”nollbudget”. Varför kör inte alla företag på det viset? Oftast går man ju med vinst!
Detta gäller sjukvård som privat regi oavsett villken del av yrket och villken del av villken affärsidé är. Jag själv har INGET företag eller nått, men jag är väldigt förvånad över att folk ändå tar ut sin ”bonus” fastän det går minus i stort i företaget. Borde inte dessa ”miljoner eller miljarder” gå till de anställda som jobbar och sliter för de ska ha råd med att tjäna pengar? Hellre en hundring extra i lön till de anställda än att roffa åt sig en jävla massa bonus till sig själv. Vad jag menar är att försöka vara lite mer givmild. Jag kan tänka mig att sänka min lön om jag hade varit anställd för att gynna företaget och att det inte blir några varsel. Själv är jag varken anställd eller har ett företag. Men villjan finns i bakhasorna. Varför jag inte har ett ”riktigt” jobb vill jag här med inte berätta i detta forum. Sysselsättning har jag, men i villken form eller hur det är med den biten vill jag ta i eventuellt senare forum.

Även om man inte har ett ”riktigt” arbete, så är man inte dum för det. Jag skakar bara på huvudet hur giriga chefer och styrelse-pamparna är. Så fort de tänker: ”Nu går företaget lite dåligt, nu kan vi ’krama ut’ det sista av företaget så att jag kan leva gott senare när företaget har kursat.” Nja så riktigt drastiskt är det nog inte. Men jag anser att det ligger någon ”underton” i det jag säger och skriver. Jag menar att, om man nu kollar alla dessa företag som har kommit upp i ljuset om att de tar bonus även om så kallade ”finannskrisen” som media kallar det och som media även överdriver en aning. Så som SEB och nu AMF Pension börjar göra med sina löner så blir man än mer förbannad. Själv lever man ”knapert” och kanske vill ha ca en tusing högre eller nått i ”lön” än det man har idag. Ändå så roffar styrelse-pamparna upp sig med miljonbelopp per år!
Skärpning!

En sak går väl om företaget går BRA och att man DÅ kan ta ut en extra liten ”bonus”. Men det är när företaget går bra som man KAN göra detta – inte när det går dåligt som det gör IDAG!
Jag hoppas att alla som läser denna text får en liten tankeställare även om det gäller ”privatekonomi” också!

byline_200_diggo

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php