Vad i helvete håller livsmedelsintdustin på med? Sötningsmedel i socker?!!
Jag har köpt en produkt som jag hela tiden trott att det varit ett BRA socker. Sedan min farmor sa till mig att jag skall köpa rårörsocker, så köpte jag ett som jag trodde var okej med. Men när jag läste på paketet, så stod det i stil med ”rårörsocker med sötningsmedel” och läste i innehållsförteckningen och blev bestört att det var Aspartam i sockret. Som i sin tur är farligt.
Jag själv är förespråkare att inte använda sötningsmedel i mat och dryck. Ändå förekommer det i livsmedel som redan ÄR ”rent” socker.
Jag anser att man ska byta ut det innehåll som man har på matbordet idag.
Vad steker du i?
Vad bakar du med?
Vad för slags annat du använder, men det finns allternativ till det?
Jag steker i rent smör och lättsaltat. Oliv och rapsolja. (Olivoljan lägger jag till på slutet om jag vill ha den smaken när jag steker. Annars är det inte bra att steka i Olivolja…)
Socker. Jag försöker köpa rårörsocker (ett brunt socker) istället för det vita sockret som är raffinierat och innehåller inga miniraler i detta socker. Än det rårörsockret som man bör använda.
Tänk också på att hellst köpa kravmärkt. Rättvisemärkt m.m. För att gynna miljön.