Kommunen bryter kontakten till dem som vill nå personal via mobil!

Bakgrund:
Falkenberg har gjort upphandling att delar av handikappomsorgen LSS och LASS (Daglig sysselsättning eller Dagcenter) ska bedrivas av Carema orgidé. Nu så har kommunen gjort en överföring från 1:a November:

Jag har fått reda på en hel del om Carema och Kommuens sätt att hantera övergången till att Carema ska ta över.
Jag skulle idag ringa till en av personalen som vardagligen använder en mobil. Det visar sig att kommunen har tagit in dessa mobiler och stängt av abonemanget och inte gjort en så kallad ”övergångsperiod” så att man får nya nummer under dessa veckor som övergången sker. Jag anser att det är en skandal utan dess like. Jag fick också reda på att det inte bara är jag som blev drabbad, utan också andra i samma situation. Jag anser även om en organisation eller hur det än är så ska man ha en övergång. Allt från datorer, telefoner, bilar och vad det än är, så bör man ha en checklista om vad som ska ändras. Samma sak gäller för piloter som flyger passagerare till och från sina destinationer.
Jag har aldrig varit med om den ovisshet om vad som kommer att hända i och med övergången till Carema. Ingen vet villket konto som ska tillhöra villket ”ärende” eller vad de ska ta pengarna ifrån. Att man inte lägger korten på bordet direkt både för deltagare och som personal är en av det värsta man kan tänka sig. Jag anser också att det får bli en bakläxa av både kommun och Carema.

/Christer Eklund

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php