Skrapnos – En olycka till ett spel?

Jag hade råkat ut för en liten smärre olycka när jag åkte skateboard. Jag använde den som en ”sparkcykel” men stod på ena knät i ”brädan” och höll mig vid fronten av skateboarden med båda händerna. Vad jag då inte tänkte på att mina hanskar/vantar kunde fastna i hjulen och då kan det hända som hände mig.
Jag fastnade alltså med händerna/hanskarna/vantarna i hjulen och jag flög framåtstupad rakt i asfalten med näsan och fick några skador. När jag återkom till skolan, så kallade min lärare mig för Skrapnos och att det fanns ett spel som hette så. Idag nästan 20 år senare kollade jag vad det var för ett spel. Ibland händer det att jag får ”flashbacks” av vad som hände för kanske någon dag/vecka/månad/år sedan. Oftast från barndommen.
jag glömmer aldrig min lärares kommentar: ”Vi får kalla dig för skrapnos” och sedan kom ett härligt skratt. Idag lever dock inte min före detta lärare. Han gick dog för snart 15 år sedan eller nått. Är som sagt osäker exakt villket år det var. Tror det var 1995.

Att detta kommer upp på min blogg just nu, vet jag inte, men sökte just på ordet ”skrapnos” och fick upp vad det var. Dock vet jag inte hur spelet ser ut mer än ”plockepinn” som det står i Nationalencyklopedin. – NE eller www.ne.se/plockepinn .

/Christer Eklund

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php