Grillad Kykling i ugn….

En enkel rätt att tillaga:

Några kyklingvingar (så många du orkar att äta)

Krydda kyklingen med enbart grillkrydda. Tipsar om att krydda kyklingen innan de hunnit tina upp. Sedan får de ”marineras” med den saft som blir av kryddorna och vattnet som blir av när det tinas. Kyklingen tinas i kyl.
Slutet av marinaden så tillsätt ca 2 msk olja och ”rör om”. Tillsätt mer grillkrydda. Då du lägger upp dem på en ungsfast form.

Ca 250 grader (över och undervärme) i ca 20 minuter Sista minuter sätt ungnen på grill och max antal grader din ugn klarar av: ca 275-300 grader.
Försök också att ösa oljan/vätskan då och då under tiden.

Stekt potatis alt potatis-sallad (köpt som hemgjord)
Kan göras en enkel sås av skyn från kyklingen med grädde och en enkel redning.
Recept på ovanstående (potatis-sallad eller såsen kan göras med eget tycke).

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php