Skotta och sanda väl!

Jag förstår halkan i denna stan, men jag förstår inte varför man ska åka skriskor till jobbet när många vanliga fall sandar ordentligt. Nu idag (26/2-2010) så gick jag till jobbet och höll på att slå halvt ihjäl mig. På dessa platser fanns det inte ett enda sandkorn, eller så fanns det de och ändå sophalt.
Sanden låg alltså ”under” isen. Där gör den ju ingen nytta. Jag har ett litet dolt handikapp och det är att min balans inte är den alldra bästa, men jag kan förstå äldre och andra funktionshindrade med rullator, rullstorlar och sådan personer som värkligen HAR svårt med att gå vanliga fall. Jag vet att det finns vänligt folk där ute som kan hjälpa dem att handla, men dessa behöver också lite bättre vägar och trottoarer som är skottade och sandade så att man inte halkar.
Vissa vägar i denna stan är så uselt skottade eller inte skottade alls i denna vackra stad att jag tycker att nästan både politiker och beslutsfattare i denna stan borde skämmas. Dels dessa tappra personer som gör vägarna farbara gör ett tappert jobb, men i vissa fall uselt. Men ni gör ett bra jobb också. Jag menar att även om man gör det bra så kan man göra detta bättre. Om detta händer nästa år. Vad händer då? Kommer vi att bli lika överaskade, så att det mesta blir lamslaget igen?
Jag menar dock att större vägar och framkommligheten är störst för räddningstjänsten. Det är självklart. Men sedan finns det småvägar som inte ens en plogbil ens har rört och det ser ut som en ”bakgård” där ingen vill veta av.

Det ska se snyggt ut i ”fasaden”, men bakgården struntar man helt och hållet i.
Jag förstår att resurserna försvinner så fort de ska skotta alla tak i kommunen. Men vägarna fanns tidigare. Moddigt, osandat och totalt kaos bland där smältvattnet inte ens får chans att rinna till närmsta brun.

Jag stod och hackade is ur EN brunn igår (25/2-2010) och mitt under snöandet och regnandet. Men till slut gav jag upp. Visseligen lite för liten area, men Det fick duga. En del av gården där vi får vårt gods är också inte så bra sandat, men förmodligen har den sanden ”regnat bort” sedan igår eller runnit bort. Man får helt enkelt sanda om och om igen. Jag vet att detta är extremt väder. Jag håller med om att budgeten är sprucken många gånger om och att det ”fattas” personal. Men om alla som kan i denna kommunen tar en skopa var, så kan det hända att allt är sandat, alternativet skottat. Men eftersom många i denna kommunen är arbetslösa så kanske man kunde få lov att ta dessa till hjälp också.

jag vill inte veta av att någon säger att jag skulle köpt broddar. Funderat på det länge, men det ska inte behövas när skatterna är så höga. Nu höjs skatten på grund av våra hallar. Som ironiskt nog den nya hallen höll på att rasa ihop på grund av all snö….

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php