Tankar om musik och annat…

Att drömma sig bort när man lyssnar på talbok eller musik. Att känna att man håller i gitarren och drar ett solo till Deep Purple eller nån annan mycket känd artist eller grupp. Eller att helt plötsligt hamna i bråk med Annika Bengtzon med böckerna om henne som Liza Marklund skriver om. Eller att drömma sig igenom nått annat man lyssnar på med andra minnen. Dessa känslor är mycket härliga. Att exempel lyssna på Gyllene Tider eller annan grupp som man inte ens var med på den tidens spelningar känns ändå som man stod bland dessa. Nostalgikänslor. Även om man inte var med, så känns det ändå att man var med. Vissa låtar man lyssnar på oberoende artist eller grupp får man ”flashbacks” av hur det kunde se ut när man gick i en speciell stad eller plats.

Att musiken hägrar mycket i min blogg eller tekniken också gör det, beror dels på att jag har hamnat i ett bra läge just nu med mina intressen. Det är mycket annat som jag gillar nu också. Men samtidigt brottas man med känslor till höger och vänster om annat. Men musiken och mycket av mina vänner omkring mig gör oftast mitt liv enklare. Är tacksam för dessa dagar just nu som finns framför mig. Har små delmål precis hela tiden. Även om det är svårt att tänka sig att man är starkare idag än vad man var för ca 1 år sedan. Eller kanske för 15 år sedan.

Musik och datorer och teater/film är några av mina intressen. Att uttrycka sig i tal och skrift är ett annat som är nog ett av mina starka ”vapen” när det gäller orättvisor med mera. Att bland annat få en stämpel av att man är ”handikappad” eller har funktionshinder eller på annat sätt är annorlunda och stat och kommun sätter stämpel på att du är si och så och måste ha pension eller annat sätt göra det mycket enklare för stat och kommun för att försörja individen. Det finns många som har svår med tal och skrift. Jag är tacksam över att jag är en av dessa små drivkrafter som kan hjälpa svaga personer. Musiken är en av dessa krafter jag tar till hjälp med på mitt sätt.
Skrift är ett annat och tal är ett annat. Vissa saker att man kallas för att man har ADHD/DAMP eller andra bokstavskombinationer gör mig än mer arg. Du är inte annorlunda bara för att du sätts i ett fack, du är inte annorlunda bara för att du är du. Alla är vi ändå lika, men ändå olika i vårt sätt att hantera olika saker, så som problem och problemlösningar. Konflikter finns det för mycket av. Ibland måste man lyssna på låt-texter bara för att fatta att man ibland är dum mot folk. Även om det är en funktionshindrad eller förståndshandikappad eller på annat sätt en ”svår” människa att ha med att göra. Att exempel ”leva livet” eller annat sätt se låt-texterna som ett mål av att man faktiskt kan hjälpa till. Även om det inte är pengar eller annan hjälp som är ekonomiskt bindande, så som mat m.m. Det kan vara att man är kompis nån gång. Eller att någon vill prata. Eller bara spela lite kort.

Jag sitter oftast hemma ensam, då lyssnar jag på musik, ser på TV och spelar datorspel, chattar och surfar i största allmänhet. Ibland söker jag på saker som intresserar mig. Ibland slösurfar jag för att läsa exempel nyheter. Många undrar: ”Hur kan du sitta så länge framför datorn hela dagarna?” Nja. Jag använder datorn till mycket mer än spela, surfa och skriva. Jag använder den som en jukebox också. Alltså lyssnar på musik när jag städar, lagar mat och eller gör annat, så som läser tidningar m.m. Oavsett om det är på nätet eller i pappersform. Visseligen använder jag datorn till att betala räkningar, mejlar och beställer prylar, böcker med mera.

Mitt musikintresse har och är nog på högsta topp av mitt liv just nu av intresse. Att exempel sätta på en låt med ZZ TOP och höra låten Blue Jean Blues, som är en blues-ballad med just ZZ TOP. Eller att sätta på världens röjarlåt med exempel ”Vains of jenna” eller annan grupp. Att vakna mer och mer av bluesens betydelse i musikvärlden gör mig än mer nyfiken.

1 svar på ”Tankar om musik och annat…”

  1. Bra formulerat! Vår son har ett lite större funktionshinder – det liksom märks direkt. Också jag blir förbannad när man får kommentarer som ”Down’s-syndrom-människor är så gulliga och fantastiska”. Vår son ÄR gullig och fantastisk, men inte pga av Down’s – han är ju framför allt en individ.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php