Jehovas ringde på……

Ca 10:45 ringde det på dörren. Där stod en mamma med sitt barn och jag sa direkt efter några ”hälsningsfraser”.
Jag: Är ni från Jehovas?
Hon: Ja.
Jag: Jag vill inte ha med er att göra…. (mumlade jag)
Hon: (hörde inget av vad hon sa)….
Dörren stängs.
Sedan steg min ilska. Klockan är inte ens 12 på dagen och jag blir ”störd” av att det ringer en ”kyrklig tant” vid min ålder, eller nått….
Jag anser än en gång att man har ett val om vad man vill ha för religon. Det ska inte behövas att de knackar dörr för att ”värva” medlemmar…
Jag tycker det är obehagligt. Dels för att jag gått igenom så mycket med operationer. Om dessa inte gjordes och att jag inte fick ta emot blod just då, så hade jag inte suttit framför min blogg och skrivit i den. Jag menar att tack vare sjukvårdens resurser med alla som ger blod då och idag är hjältar. Jag menar att de som ”tror” på Jehovas får gärna göra det. Men inte tracka på folk som inte tycker om deras ”värderingar” om att man får eller inte få äta en viss mat-rätt eller ta emot blod m.m.
Att exempel känna sig kränkt av dessa känns också väldigt obehagligt. Människorna i denna så kallade ”sekt” är det så att jag tycker synd om också. Det var visseligen ingen ilska i personerna i fråga. Det enda jag är arg är att dem blir hjärntvättade av några ”höjdare” som tycker en massa saker.

Jag tycker om mycket folk antingen från jehovas eller från kyrkan eller från muslimer. Men vi snackar väldigt sällan om religon. Vi lever helt normalt liv.

Men till alla sekter och ”icke-sekter”. Låt mig vara ifred! Jag vill inget ont! Jag vill inte skada er tro. Men låt min tro vara ifred! Så gör jag detsamma!

Jag vill kanske vara vän med er, men tracka inte på mig mer er tro om jag inte frågat om hur den ”fungerar” eller hur det är att leva med en sådan tro.

Jag kanske är emot jehovas. Det är jag också, men jag är emot jehovas att leva med deras värderingar! Jag tänker inte leva som Jehovas eller andra religösa ”samfund”.
Jag är också svensk och lever i svenska förhållanden. Det är så att jag är medlem i svenska kyrkan och är inte speciellt religös heller. Men en sak är säker. Svenska kyrkan kräver inte att man ska få ta emot blod eller ha andra ”konstiga” regler när det gäller mat. Allt är frivilligt. FRIVILLIGT!
Precis så vill jag leva och det är precis vad jag gör!

Dock respekterar jag andra och jag trackar INTE på min ”religon” att de ska gå över till den. Jag kanske berättar om den om jag blir tillfrågad om jag kan svara på det.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php