Musiklista Del 2

Ny låtlista till min blogg:

Take on me – A-ha
Pay Me My Money Down – Bruce Springsteen
1990 – Tot Cotugno (italiensk melodifestivals-låt från Eurovision song contest)
Too hard to say goodbye – Sha-Boom
If I used to love you – Daniel Lemma
Why’d you come in here looking like that (duet with Nina Persson) – Jill Johnsson
Tufft jobb – Nisse Hellberg
The Heat Is On – Agnetha Fältskog
Living Next Door To Alice – Smokie
Gente Di Mare – Umberto Tozzi & Raf
Hard To Say I’m Sorry – Chicago
In The Air Tonight – Phil Collins
Drive All night – Bruce Springsteen
Carolina in my Mind – James Taylor
Sweet Goodbye – Winter (lokalt band)
Another Brick In The Wall (Part 2) – Pink Floyd (helst 3 låtar med  Part 1 som ”spår 1”.)
Simple Man – Lynyrd Skynyrd
Sista Skeppet Tillbaka – Jerry Williams
Knockin’ On Heaven’s Door – Guns-N-Roses
My heart still beats for you – Anna Ternheim
Whiskey in The Jar – Johnny Logan & Friends
Black Magic Woman-Gypsy Queen – Santana
City girls – J.J Cale
Still Got The Blues – Gary Moore
Wake Up World – Robin Bengtsson, Karl Martindahl & Daniel Karlsson
Private Investigations – Dire Straits & Mark Knopfler
Carrie – Europe

Här ser du titlar och grupper/artister jag har. jag har ännu mera av den här musiken.
Som ni ser är det mycket blandade låtar. Jag har mycket bred musiksmak. Just i skrivande stund har jag beställt ytterligare några plattor som är invalda i ”Rock and Roll Hall of Fame”. Ike and Tina Tuner är ett av dessa grupper/artister som jag valt att inhandla denna gång.

Dock är det helst många album av varje artist man vill köpa, men som sagt. Man är inte mångmiljonär dock. Det finns många artister/grupper som INTE är invalda än i Rockens Hall of Fame. Jag har redan en del musik som jag då inte visste som var med där. Men det finns mycket kul som man kan hitta när det gäller musik. Jag kan idag gå på en skivaffär och känna. Tänk att ha så här mycket musik hemma. Ett eget arkiv med skivor. Själv vill jag köpa en del skivor och ibland till och med ”få” skivor.
Ett av mina största intressen är just musik. Även om det inte är Gyllene Tider, Per Gessle eller Roxette eller andra delar av Gessles projekt, så lyssnar jag mycket på annan musik också. Listan talar sitt tydliga språk här ovan. Inte en enda stavelse av Per Gessles låt-titlar.

Att exempel lyssna på en balad av ett hårdrocksband, så som Europe eller varför inte dra en gammal ”dansbands-dänga” med ett helt annat band än de som gjorde ”orginalet”?

Dock så har jag inte skrivit ner titlen eller guppen av dansband just nu. Det kanske kommer i kommande listor jag kanske gör.

Jag gillar musik som berör. Jag gillar dock inte opera som bara sjunger utan att man hör texten. Jag gillar även Jazz. Men då får det vara gladjazz eller traditionell jazz från New Orleans eller från den del där ”glad-jazzen” kommer ifrån. Den mordena jazzen är jag inte direkt hemma. Jag anser att de oftast börjar sjunga för höga tornarter, de spelar oftast ”smöriga” låtar som inte går hem för mig. Viss jazz av den morderna jazzen kan gå hem om det är bra. Men det är svårt att flörta med mig, när det gäller just den genre.
Schlager är en annan del av mitt musikintresse. Tittar varje år på Melodifestivalen. Ibland tillsammans med mamma och mamma har ju som sagt tittat på det varje år. Då har man fått mersmak av det också. Jag lyssnar oftast på musik som ibland känns vemodig och av glädje. Även så lyssnar jag på humor, barn, m.fl. Det finns alltså ingen ”hejd” på mitt musikintresse. Inte i dagsläget i alla fall. Förhoppningsvis kommer jag att skriva mer om musik om några dagar, då jag fått de senaste skivorna i min skivsamling.

Är det något i min musiksmak som ni gillar?
Skicka så fall in kommentarer, e-post m.m. Epost-adressen finner du under ”om Diggo.se”.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php