Ännu mera om min musik

Jag har kollat lite på olika sorters musik. Jag har ett gammalt kassettband som jag lyssnat då och då på och i Torsdags, så kom jag på att nynna på en melodi. Dock visste jag inte var låten hette eller vem eller villka som sjöng låten. Idag vet jag att det är ”I’m a Lamb” med gruppen Dr Hook. Då hittade jag en annan låt på samma kassettband och med samma band och den heter ”Let the loose and drag”. Dock får jag köpa 2 skivor med dem. Eller kanske nån mer för att få ”mina favoriter” av denna grupp. Men som sagt. Jag märker att jag gillar väldigt mycket mixad blandning av musikstilar. Visseligen samlar jag en hel del på musik som har hamnat i ”Hall of Fame”. Men ibland hittar man även musik som befinner sig ”på gränsen” till nått bra pris, så som ”Hall of fame” eller likvärdigt.

Kassettband

Men kostnaderna att köpa all musik som man vill ha och hör på radion blir allt för stora. Jag har ingen rik faster eller någon annan som ska dö nu. Jag har ingen ”sponsor” som kan förse mig de pengar jag önskar och jag har inte råd med allt för mycket skivor. Men önskan finns att givet vis köpa mer musik som är allt möjligt. Själv håller jag på med ytterligare en ”samling” som inte har med ”Rock and roll hall of Fame” att göra. Den är de som fått ”Polar music prize” också. Vissa artister har redan fått priset som är med i ”Rock and Roll hall of Fame” och till viss del så är det så att jag har deras musik också.

Att återupptäcka och eller upptäcka gammal musik från 60-80-talet eller dagens musik, utan att
veta villken grupp eller artist det igentligen är. Jag märker också att min musiksmak är större än vad jag någonsin trott. Att exempel upptäcka att just ”The Hook” var just denna grupp, visste jag inte när jag lyssnade på låtarna. Men att sedan upptäcka att de gjort andra många kända låtar, gör än mer glad.

Jag hittade en annan grupp som hette eller heter Black Lace. Låten hörde jag för första gången kring mitten/slutet av 90-talet, men då trodde jag den hette ”a ga to to…” eller likvärdigt. Nu vet jag att den heter ”Agadoo”. Samma likvärdiga stuk av musik som Dr Hooks gör. Dock undantag med många av Dr Hooks låtar dock.

Att upptäcka musik, som 2 grupper har präglat sitt liv, men inte ”hittat” dem förrän nu, eller snarare inte tänkt detta förrän nu. Samma sak var en organisation som gjorde ”we are the world” som bland annat Michael Jackson är upphovsman till. Men det är en annan historia.

Att villja spela radio med min skivsamling är faktiskt en stor dröm, men som jag gjorde för ett tag sedan, då jag var medlem och gjorde ”ungdomsradio” i vår lokalradiostation. programmet hette då ”Mamma Mia”. Idag kommer nog programmet heta ”Krilles music” eller likvärdigt. Om jag ska spela min favoritmusik eller min musik för huvud taget, så kommer jag inte att göra detta live med min egen röst. Utan det kommer att bli enbart musik.

Att hitta ”ny” musik i min skivsamling är ganska lätt idag. Spotify och internet för övrigt och sedan får man hälsa på folk och se vad de har för musik. Jag har nu en person i min omgivning som har massvis med Vinyl-skivor. Han har också en del vanliga CD-skivor också. Men som sagt. Att hitta musik som exempel min mamma hade är än mer nyfiket på. Att spela en ABBA-låt eller en låt med Bruce Springsteen eller att exempel bara spela all ”ny” musik som man köpt i ett svep. Senaste skivan är nu som ”snurrar” är Michael Jackson. Har inte fått de andra skivorna än med bland annat B.B. King och Ike and Tina Tuner. I skrivande stund beställde jag Dr. Hook och Black Lace.

2 svar på ”Ännu mera om min musik”

 1. Hej.
  Hittade ett gammalt blandkassettband häromdagen. Gjorde om låtarna till MP3.
  Det visade sig att det fanns flera bra låtar. Hittade några med appar, Sound Hound, Track id mm.
  Men det fanns flera som inte går att hitta. Ganska irriterande.
  Har du någon aning om hur man kan hitta grupperna?
  Bandet är inspelat av en privatperson Tror att det är från slutet av 70-talet.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php