Lite sparplaner kring min nya dator:

Det framskrider om att datorköpet börja närma sig. Just nu sitter jag och funderar kring och hur mycket den nya datorn ska kosta. Vet till efter sommaren att jag har en helt ny dator med nytt operativsystem och nytt gränssnitt totalt. Funderar också att köpa en ny billig platt-skärm för att kunna köra båda datorerna paralellt en tid.

I skrivande stund vet jag inte de exakta delar till datorn. Men jag vet att jag behöver ett chassi som är tyst och det nuvarande chassit jag har idag är INTE tyst. Så det blir en ”extra” investering i och med att jag kommer att behålla den gamla datorn ett tag.

De dyraste delarna kommer allt förmodan vara grafikkortet och minnen till detta.
Skärm, mus, tangentbord har jag, men funderar starkt att uppgradera tangentbordet till ett helt nytt. Dels för att bokstäverna inte syns som de ska, dels för att det ser ut som om tangentbordet är använt sedan min förra dator.

Musen är okej. Men funderar ändå att skaffa en mus senare också. Men det får bli en senare historia. Just i skrivande stund så är planerna så:

1: Leta upp grund-delar till en ny dator
2: Kolla med dator-handlaren och jämför en lista med delar.
3: Kolla upp offert kring min dator. Alltså hur mycket den kan kosta.

Det sistnämnda ska jag nog göra till sommaren, då det börja närma sig.

Nästa stor-planerings-köp är faktiskt en ny TV! Platt-TV!
ÄNTLIGEN! Då kan jag äntligen koppla ihop det digitala musik och video-hemmet till min TV och ”fjärrstyra” datorn med ett trådlöst tangentbord och en trålös mus!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php