Det digitala hemmet

Jag vet att det är många som är intresserade av prylar och mycket finns i och utanför ditt hem. Mobiltelefonen, Datorn, CD:n, DVD:n, TV:n (inte ”tjock-TV”-apparaterna. Även om de kan märka att de har en viss digital funktion), Platt-TV (oavsett om det är LCD, LED eller Plasma), MP3-spelare och till och med de morderna hushållsmaskiner, så som ugn, spis och kyl och frys. Listan kan göras lång på villka prylar vi använder idag som är digitala. Även våra bilar och bussar och lastbilar är eller har en viss form är digitalt.

Själv sitter jag med en Synth, Router, bildskärm, DVD-spelare, Digitalbox och dator och mobil i mitt omfång.

Visseligen är exempel CD en plastbit som man har ”spelat in”/bränt en viss mängd ettor och nollor som formas till en skiva av data eller musik. Eller till och med en bild av vad du nu vill den bilden ska föreställa.

Även om man inte tänker på det, så finns digitalt överallt. Till och med trafikljusen är en dator som styr.

All vi nästan rör eller använder i dagligdags har minst en dator  varit med idag. Eller någon digital form hjälpt människan att göra vissa saker lättare när det gäller olika produkter.

Som exempel nu när jag skriver i denna blogg. Använder jag ett tangentbord, en dator, en bildskärm och till viss mån också en mus. Man tänker inte på det, men allt man gör eller har gjort har datorerna varit med att göra. Till och med en cykel har en dator varit med och hjälpt till och mätt hur tjock exempel ramen ska vara och så vidare…

Det digitala samhället är människan beroende av oavsett om det är banken eller varför inte när du ska till din butik och handla mjölk. Där behövs en dator för att butiks-kassan ska bli rätt för skattemyndigheten och för att butiksinnehavaren ska kunna få det lite lättare att räkna ut lönen till sig själv och eventuella anställda. Ja jag kan räkna upp hur mycket som helst. Har du nått som jag inte tagit upp här i det digitala samhället? Skicka gärna in några förslag på webmaster@diggo.se eller in på bloggens kommentarer. Jag läser allt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php