Mer om Playing for change

Jag har skrivit en del om musik och om ”Playing for change” tidigare. Här har jag en enkel förklaring på vad detta är för något om ni som är intresserade av vad jag skrev tidigare.

Hittade detta citat ur Ginzas förklaring av Playing for change:

”PLAYING FOR CHANGE är en världsomspännande organisation, som blev ett dokumentärfilmprojekt, och som blivit till ett album. Initiativtagare är producenten Mark Johnson som påbörjade arbetet med projektet för nästan tio år sedan. Först var det bara tänkt som en dokumentär om hur musik kan förena och förändra, men med tiden har det växt i intresse med över 9 miljoner visningar på youtube, en USA-turné och en färsk albumrelease. Inspelningen tog tre år för Johnson och hans team, som rest jorden runt för att spela in samma låtar med olika musiker och tolkningar – på plats i deras respektive hemländer. Väl hemma igen har de mixat samman allt så att det låter som ett enda band (bestående av mer än 100 professionella musiker och gatumusikanter från hela världen). Musikernas gemensamma nämnare är att de spelar för förändring.

Namnet Playing for Change har ett dubbelt budskap: change som i småpengar för gatumusikanten. och change som i den mer uppenbara och allmänna termen förändring.
Som hjälp och biståndsorganisation har Playing for Change som huvudmål att bygga musikskolor för världens ungdomar. Dessutom arbetar de med andra organisationer som t ex (RED)WIRE för att motverka aidsepidemin i Sydafrika.”

Min dröm är just liknande, fast enbart i sverige och blanda svensk och utländsk musik i hela sverige.

Dock vill jag att överskottet går till aids-sjuka eller hiv-sjuka människor både i sverige och i sydafrika och givet vis i övriga världen.

Det finns mycket med musik och annan kulturell förmåga och kunna förändra livet för de fattiga och sjuka. Om jag hade råd, så hade jag kunnat göra en hel del för dessa i världen.
Dock anser jag att vi ska hjälpa dem som är i kläm i vårt eget land först. Sedan hjälpa andra. Men för att världen inte ska braka samman, så måste alla hjälpa alla oavsett villket land vi lever i. Alltså stormakterna måste hjälpa de fattiga och framförallt få bort de onda makterna så som Iran, al qaida m.fl. Självklart gillar jag inte ”onda makter”. Nazismen är en sådan som måste bekämpas. Dock känns det konstigt: Yttrandefrihet, men nazisterna säger att det inte finns någon sådan. Självklart måste vi fundera på invandringspolitiken, men på ett vänligt sätt. Så att inte det blir främlingsfientligt. Man måste ballansera mellan vad som är i gagn för svensk politik och svensk industri.

Jag vet inte exakt om just Playing for change har nått med detta att göra. Men framförallt så måste vi eliminera fattigdommen och korruptionen i världen. Om Korruptionen får leva fritt, så är det störst risk med fattigdom. Det liksom. Sitter i väggarna om man säger så i dessa länder som har har störst korruption.

Att exempel USA tror att vi svenskar lever i stampat jordgolv och hydda och att vi är fattiga, stämmer inte. Vi lever i allra högsta grad som I-Land!

Men I-Länder har också bekymmer. Så som Överbelastade avdelningar, så att patienter får ligga i korridorerna.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php