Cyklister följer inte cykelvägarna

När jag går/cyklar eller kör moped, så ser jag att alla andra inte följer cykel-vägarna när de cyklar. De kör hellre på vägen. Varför? Framförallt blir jag sur på de som även cyklar med barn. Barn som kör mitt på vägen med vuxen och som borde ta ett mer sunt förnuft än vad ett barn gör. Visa också hänsyn till våra barn i och med att visa dem rätta cykelbanorna. Det är inte barnen som kan trafikreglerna, det är vi vuxna som måste ta vårt sunda förnuft till fånga och statuera exempel på att vi cyklar på våra fina cykelbanor.

Vad hade du gjort om ditt barn råkade bli påkörd av en bil, bara för att du cyklar bredvid cykelbanan? Jag tror du skulle tänka om en gång extra nästa gång ni cyklar.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php