Ring P1 Åsiktsregistrering eller ämnesregistrering?

Lyssnade på Ring P1 och visst vissa har sina åsikter om si och så om åsiktsregistrering. Men som jag tycker i tidigare inlägg är det helt befängt att tycka att det är okej att ha ett ”hemligt” register om vem som sagt vad osv.

Att sedan nämna sociala medier, så som facebook m.fl, så är det än mer större skillnad. Du säger saker där och VÄLJER mer med omsorg. Det är också öppet. Men när du går till Sveriges Radios Ring P1, så är det inte ett ofentligt register. Det angår bara PUL-lagen Personuppgiftslagen om vad som är vad. Då kan man ta reda på vad som skrivits om dig. Samma sak gäller det som finns i vården osv.

När du skriver på nätet, så är det en helt annan sak. Än när du registrerar dig på ett företag som har med det ena och en det andra. Namn Telefonnummer och givetvis ämne är okej. Men adress, religös bakgrund, villket parti man röstar på är helt annan sak. Vill inte att polis eller annan myndighet kommer till mig för att jag har en viss åsikt om ett specifikt parti. Visst. Jag och en moderat kanske har intresse kring bilar. Det ska inte hindra mig till att vi ska prata bilar, även om vi inte har samma parti-tillhörighet.

Men som sagt Åsiktsregistrering gillas INTE och jag tycker vi går tillbaka till den tid då det var Kalla krigets dagar. DDR, Säpos hemliga register (från 70-talet Som Täppas sa eller nått. Att ha åsikter och rösta på vad man vill ska det vara i detta land. Även om det tycks att 2-4 röster i programmet säger att det är okej. Jasså? Tänker jag. Vad har dessa för värderingar? Jag anser också att vi i detta land ska inte registrera något om parti, sjukdom, religion och åsikter. Visst ÄMNET är okej. Exempel: Ditt namn, ort och telefon-nummer. Det är vad som ska gällas på SR och SVT om man ska ringa in. Resten om att personen är stökig, nervös m.m. ska inte registreras för fem öre. Då går vi tillbaka till ca 60-70-talets åsiktsregistrering.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php