Vi vill ha mer valfrihet

Det är alltså skrämmande vad en politiker säger om privatiseringen kring det som kommer att ske här nu. Inte nog med att kommunen i sig omorganiserar hela tiden och även byter chefer hej villt. I min mening så ljuger politikerna i kapp och även inte har en vettig verklighetsanknytning. Att man sedan kollar över europa så blir det ändå billigare med kommunalt eller statligt styre. Men då syftar jag på andra områden, så som sophantering m.m. Men när man sedan går över till andra områden till sjuka och svaga och allmänt om vård och omsorg, så tycker jag att det ska vara valfrihet. Det kommunen anser om sin ”valfrihet” är att det enbart ska vara privata aktörer. INTE kommunen själva i samma kaka. Hur kan då kostnaderna bli mindre när det är privata aktörer? De vill ju driva sina företag som alla andra i andra områden, som inte har nått med vård att göra. Om jag vill välja vård, så som att välja läsk eller vatten till maten, så ’är jag tacksam.

Men vad jag också vill påpeka är att politikerna som jag träffade sa att ”ni röstade på oss”. Men inget om detta i deras valprogram eller liknande uppmärksammades under valet som vi nyss få betala för. ”Ni röstade på oss och då får vi politiker göra vad vi vill med vård och omsorg” känns det som att de säger. ”Skyll dig själv” är också ett argument som jag känner att jag får, men som inte talas rätt ut. Men vaddå?

Kan inte ni politiker ta det sunda förnuftet och råda om vad vi säger? Oavsett om det är villka intresseorganisationer det rör sig om som vill ha valfrihet. Jag är inte emot att vård ska skötas privat, men jag och många med mig är att ha en ren valfrihet, där kommunen också är en aktör på marknaden.

/Christer Eklund

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php