Den processade maten vi äter idag på vår talrik

Här kommer ett inlägg som jag skrev under denna artikel tidigare idag, men den fortsätter här på min blogg:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15684616.ab

Har läst kommentarerna och blir chockad av all okunskap. Margarinet är inte alls bra för människan. läs boken Den hemlige kocken av Mats-Eric Nilsson. Med matfusket på din talrik. Jag blir arg när jag ser hur det verkar i detta samhälle. bicell, Lätta, och allt med lätt och light är inte bra att äta/dricka m.m. Man ska ha en balans med vad man äter och dricker. Jag blir mer och mer arg över hur okunskapen gör oss dumma. Inte minst mig själv. Inte mist du som läser detta. Läs inte bara på prislappen, utan döm själv vad du äter och dricker. Varför har vi allergier egentligen? Nja frågan är ganska stor!

Mina frågor gäller:

Våra allergier ökar, vi blir sjuka och frågan är vad det är för tillsatser vi får i oss idag och som är onödiga. Har skrivit tidigare om snusket kring maten vi äter idag. Men jag tycker att man ska ta det ett steg längre. Exempel att Livsmedelsverket inte ska sprida osanningar kring margarinet och att det inte är speciellt nyttigt att äta. Det finns flera nyttigare alternativ än vad som finns i dagligvaruhandeln idag. Jag har själv valt och jag har inte valt att exempel inte äta Lätta, lätt&lagom, light-produkter (allt som står lätt, lätta, light eller ”mindre fett” eller mindre socker eller liknande.).

Socker byts ut mot sötningsmedel och kan ändra kroppens kemiska struktur. Margarin tillverkas med hjälp av olika kemiska processer. Smör tillverkas av ko-mjölk och ko-grädde, som sedermera i naturliga processer blir smör. (Om man vispar grädde mycket hårt, så blir det smör).

Det finns många produkter på marknaden som är så processat att det ser mer naturligt ut än vad det naturliga är. Åtminstånde vad Livsmedelsindustrin vill oss ska tro.

Visst jag dricker läsk och äter godis m.m. Men när jag vill äta nyttigt och gott och naturligt, så vill jag INTE äta massa processad mat som finns idag på marknaden.

 

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php