Cook chill till äldre? Nej tack!

Inser inte politikerna att Cook chill är det sämsta för att få en bra näringsintag? Att mikra maten är sämre för näringen än om man gör maten från grunden och ger detta till kunden direkt.

Att Falkenbergs kommun går omkring med dessa matlådor och även har funderat det där med Cook chill. Gör mig än mer förbannad. Många kommuner sägs att dem sparar in miljoner för detta system. men vad får man igentligen för pengarna? Är det värkligen billigare att få kall mat än varm? Är det värkligen bra näring i kyld mat? Har inte ni politiker fattat? När Bert Karlsson gjorde ett prisbelönt progeam tillsammans med ett par kända kockar i skolorna, så tog dem även upp det där med Cook chill. Många av dessa kockar bokstavligt talat blev förbannad med vad politikerna gör med barnen och dem äldre och handikappade.

Bara för att politikerna inte inser detta med hur folk igentligen har det, behöver det inte bli billigare i långa loppet och hjälpa dessa? Kortsiktighet leder inte till ett blommande samhälle. Att se hur exempel maten kostar på kort sikt gör exempel ensamstående eller familjer, men på längre sikt ska exempel kommuner och regioner göra anser jag.

Att vi har låg och hög-konjunkturer är vad man får leva med, men ändå lär sig vaken finansvärlden och politikervärlden något av tidigare historier. Mat ska alla ha, men till villket pris?

Källan till reaktionerna är från SVT Västnytts inslag från den 1/10 – 2013:

http://www.svtplay.se/vastnytt

Reaktionerna är många från mig. Jag anser ändå att man ska kunna äta en normal måltid utan att man först kyler ner den och sedan ger en veckas rason till dessa äldre. Det är dessa vi oftast ska ha mer respekt för än vad vi har idag. Om detta hade hänt i Japan, så hade man fått skämmas utav bara den. Vi i Sverige har visserligen en bra vård, men när politiker gärna vill se mer på plus och minus och budget och pengar än värdighet och människan, så undrar jag egentligen vad politiken är på väg.

Jag reagerar mycket starkt, då jag själv ser förändringarna på ganska nära håll. Det är inte bara äldre som drabbas, utan det är även funktionshindrade som också kan få dessa kylda mat-lådorna.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php