Sören Olsson har blivit drabbad av Försäkringskassan

Hej! Jag blir inte klok på försäkringskassans utlåtande. Hur kan man bli fri från Downs syndrom?  Inte visste jag att ett funktionshinder är en sjukdom. Det är bara det att samhället ser det så. Är man sjuk, så är man sjuk, är man funktionshindrad, så är man det. Visst man har svårt att ha ett riktigt arbete, men man ska kunna klara av att leva ett så normalt liv som möjligt. Jag själv lever i och med personer som har Downs syndrom och jag har inte själv det funktionshindret. Under hela min skolgång och under den tid jag levat, så har jag mött folk med just detta funktionshindret. Att sedan påstå saker som inte stämmer överrens med vad det egentligen är, gör mig förbannad. Det visar hur mycket folk egentligen har kunskap om. Det är inte bara ADHD eller CP-skada som gör att man tror att det är en sjukdom. så fort man tar mediciner, så ”klassas” det som sjukdom. Även om det är ett funktionshinder och KAN hindra mig i vardagen, så om man har ett funktionshinder som exempel en arm eller ett ben, så hindrar det mig att göra vissa saker. Samma sak gäller dolda, så som synliga funktionshinder. Att sedan Försäkringskassan sedan trycker på att folk ska jobba, men när arbetskapaciteten inte ett dugg har ändrats och att man känns sig kräva av samhället att jobba 100% är inte relevant när man har ett funktionshinder. Att man har en sådan person som Sören Olsson (som är författare bloggare) skriver i sin blogg om just detta med Downs Syndrom. Jag anser att det Sören har blivit drabbat av får inte förekomma. Min reaktion på hur försäkringskassan kan göra för att ”slippa” betala ut och i tron med att Downs syndrom är en sjukdom. Vilket det INTE är: http://sorenolsson.blogspot.se/2013/12/kara-forsakringskassan.html

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php