Järnväg och vård havererar!

Ingenting förvånar mig när det gäller järnvägen i dagsläget. Brott, rost och flera andra fel på järnvägen. Det måste ske en olycka, men tydligen har det skett en olycka till och om detta fortsätter, så kommer det att bli ännu dyrare än att ha gjort dessa reparationer eller underhållet tidigare. Jag vet inte hur många gånger media har tagit upp dessa urspårningar och jag fasar över när det kommer en massdödsolycka, inte om, utan när det händer. Det är skrämmande över hur vår regering och riksdag blundar för det uppenbara. Allt snack om att spara in på saker och ting gör en fundersam om det beror på dessa saker.

Vi lever i ett systemfel, oavsett om det gäller järnvägen eller vården, så är det alltid nått skumt med allt detta. Nått är fel att spara in på personal, pengar med mera. Om vi tar exempel alla blivande mammor som väntar barn, varför säger personalen att det då är fullbelagt? Det handlar om planering och åter planering i allt. Man vet redan från vecka 12 (i regel) att mamman ska föda om ca 25-30 veckor senare. Ändå kommer det som en överraskning. Samma sak gäller trasiga järnvägar runt om i landet. Framförallt när det gäller underhåll. Allt går i samma spår. Alltså ingen har en aning om varför dessa saker händer. Vi behöver resurser och det kräver att det kostar. Om vi inte har råd med sjukvård och underhåll av vägar och järnvägar med mera, så varför höjs inte skatterna för dem som jobbar? Ni i riksdagen har nu röstat för 4 jobbskatteavdrag. Min fråga är då: Varför ser vård och omsorg och våra vägar och järnvägar ut som dem gör? Varför händer dessa saker nu? Jo, bara för att ni drar in på saker och ting i tid och otid. Jag vill kunna åka tåg utan att det ska bli förseningar, jag vill åka på bra vägar och jag vill framförallt ha en bra sjukvård och omsorg. Snälla spara inte in på krutet! Gör nått nu! Innan det händer en olycka som gör att någon skadas eller det värsta, att någon till slut dör.

Här med vill jag uttrycka ett stort tack till de idioter som lyckas spara in pengar så pass mycket att vi nu inte har resurser till vård och omsorg och till våra vägar och järnvägar!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php