Nyckelhålsmat med mera

Jag har tidigare skrivit om mat i olika former och kommer att fortsätta med det, men detta som följer med dessa två länkar här nedan har jag inte skrivit så mycket om tidigare, visst nyckelhål och Livsmedelsverket har jag inte gått in på, men i denna artikel/blogginlägg är det helt verksamt att jag gör detta.

Vi har olika kostråd ifrån Livsmedelsverket och det kommer oftast ”kloka råd” från Livsmedelsverket som egentligen inte är så speciellt kloka, om man ska ta Nyckelhålsmärkningen som ett exempel. Jag har för mig att det ska märkas med nyckelhål om maten exempel innehåller fiber (så som bröd och olika mjöl m.fl.

Men att nyckelhålsmärka en yoghurt som innehåller ca 9% socker och 0.5% fett är väl inte så himla bra? Socker ska vi minska på och att nycklhålsmärka Mild yoghurt/Yoghurt på 3% fett är i så fall mitt sett att se det är nyttigt. I kombination med bra fibrer, så som egengjord müsli eller något liknade.

Att äta Bicell eller bordsmargarin, så som Lätta m.fl. är ett gift för kroppen. Det är nu tveksamt med Bicell och det står det även i dessa länkar som finns här nedan i denna text.

Att folk äter margariner och inte smör gör mig mer och mer arg. Kroppen är inte gjord för felaktiga fetter. Smör, olja o all ära Men fel sorts fetter och socker är INTE bra för kroppen. Ändå hinkar människan i sig fel saker dagligen. Livsmedelsbranchen är en jungel och det är svårt för en vanlig konsument att hitta varor och äkta vara för att kunna äta sunt. Det tycker jag är korkat att Livsmedelsverket går med på detta.

Att sedan påstå saker som är ”nyttiga” och som egentligen inte är det gör mig rosenrasande, då man ser hur feta befolkningen blir av denna mat.

http://ettsotareblod.se/mote-vid-livsmedelsverket-ska-sotad-yoghurt-fa-markas-med-ett-nyckelhal/

http://www.kostdoktorn.se/lattprodukter-tappar-nyckelhalsmarkning

http://www.lchf.se/Bloggar/Blogg/tabid/83/EntryId/10424/Becel-Pro-Aktiv-och-fruktyoghurt-blir-av-med-Nyckelhalsmarket.aspx

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php