Reflexer är ett måste i vintermörkret

Det är så att jag inte alls är glad nu under vintermörkret. Det borde finnas en lag om reflexer och reflexvästar. Själv när jag kör moped exempel, så använder jag i regel en sådan. Då jag vill synas. Att inte synas i trafiken är inte alls bra vid mörker. Att man dessutom är mörkt klädd är inte heller bra. Man ser inte ett smack.

Nått som jag tycker man ska ha ofta på sig är reflexer och åter reflexer och köpa nytt varje år. Det är bättre att man har för mycket av reflexerna än för få. Då man syns väldigt lite, så anser jag att vinterkläder borde byggs in med lite reflexer m.m. En annan sak som alla borde tänka på också när man är ute i trafiken är att man inte är den bästa föraren, eller den bästa människan.

reflexAtt man ser sämre i mörker och exempel dimma kan alla komma överens om, men att besluta om reflexer och andra hjälpmedel i trafiken är svårt för många att inse att det behövs. Samtidigt så ser folk skillnaden mellan reflex och inte reflex.

Jag har märkt skillnaden och även om jag inte är en van förare eller passagerare och tittar ut så mycket i mörkret, så ser jag ändå att man knappt ser personen om man inte använder reflexer.

Foto: Från Sveriges Radio P4

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php