Eurovision och melodifestivalen pågår

Idag (8/2 sitter och själv och ser på melodifestivalen och svårigheterna i år är slående. Vem vinner deltävlingarna? Det blev ju som sagt skräll när 1 av deltagarna (Ellen Benediktson) gick raka vägen till final och slog ut favorittippade Helena Paparizou, som gick till andra chansen.

Ikvällens program tävlar allt från Panetoz till Martin Stenmarck och det kommer att bli oerhört svårt när man inte hört låtarna. High rate som jag skrev till min mamma. Svårigheten är att vissa låtar som jag hörde förra veckan lät som 70-talets disco till 90-talets musikstilar och jag börja nästan tvivla, då när bland annat Ellen Benediktson gick och sjöng en underbar låt.

Jag har följt melodifestivalen ända sedan i prencip sedan jag föddes. Tack vare min mamma och övriga vänner och släktingar som följer melodifestivalen. Eller schlagerfestivalen som den hette förr.

Jag älskar musik och jag lyssnar på väldigt mycket. Även om vissa musikstilar och artister och grupper tilltalar mig mer, så kan jag lyssna på mycket annan musik också. Många minns väl när Carola vann 91 med Fångad av en stormvind och hade samma poäng som 2:an (Frankrike) som var i Rom och Italien. En så spännande final har jag aldrig varit med om i hela mitt liv. Framförallt när det gäller Eurovision Song Contest.

Att det har blivit så stort med Eurovision Song Contest eller ESC är helt ofattbart. 1 tävling 1 vinnare, nu är det 2 semifinaler och 1 final. Plus dem deltävlingarna som Sverige anordnar.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php