Stoj och stim ger sommarfeeling HN 12/6 Torsdag

Jag har funderat på varför Falkenberg som liten stad är så trist. Vi tjatar om att vi ska ha en levande stad med musik, teater med mera. Men så fort vi har ett evenemang under sommarmånaderna klagas det på att ljudet är för högt, att de spelar för länge eller något annat. Vi säger ”Gör nåt” eller ”Vi vill göra något”. Men nu stoppas dessa aktiviteter på grund av att ”miljökontoret” har ändrat reglerna.

När Stranden hade konserter med coverband var det klagomål på det också och tiden de fick spela minskades varje år.” I andra städer i Halland spelas det mycket längre och där kommer inga klagomål.

Och se på Rockfestivalen på Vallarna. Senast fick den flyttas ända ut till Spritrakan. Varför? Ska vi inte ha en levande stad? Ska vi inte ha en blandad stad med musik, teater och annan kultur? Detta rör sig bara om några månader om året. Varför klaga? Tänk på att det är roligt i stället. Visst man får leva med buller och bång och sång och musik och skrik när man bor i en sommarstad. En gång om året lever jag med att studenterna skriker och lever om utanför min lägenhet. Inte klagar jag för det. Jag tycker att det är kul, även om man ibland suckar och menar att det inte är så kul för en själv vissa gånger. Men de har roligt. De har slutat skolan eller vill ha semester.

Jag anser att vi måste tänka om när det gäller denna stad. Oavsett om det är musik eller teater eller annan kultur. Vi säger att vi vill ha olika arrangemang och evenemang. Men varför klagar vi då när det finns arrangemang och evenemang?

Christer Eklund

Insändare i Hallands Nyheter den 12/6 2014

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php