Sjuk sjukvård

För att klara vården i dagsläget behöver vi fler läkarsekreterare, undersköterskor och andra som kan sköta det visentliga. Läkare ska ta hand om patienter, läkarsekreterare ska jobba som ”journal-förare” med den gamla hederliga tiden med bandspelare (finns idag digtala sådana). Alla andra som jobbar på sjukhus behövs. ALLA behövs för att vården ska bli bättre. Anställ fler. Systemfel med många läkare, men med 1 timme med patienterna. Nått måste göras och det nu. Jag har inte alla svaren på frågorna. Men att något är fel vet jag att det är. När man hör att en läkare har EN timme(!) med patienterna och resten av dagen sitter vid en dator, då börjar jag undra vad som är felet. Spara in pengar på fel saker? Vi betalar skatt i detta landet och jag undrar vart pengarna egentligen går till?

Att vården är obalans eller inte är det som ska vara, vet alla. Men vad är problemet?

Vi tar exemepel en gravid kvinna. Sjukvården vet om detta redan vid vecka 5 eller kring vecka 12. Resten av veckorna kan sjukvården planera att hon kan komma in när som helst om ca 28 veckor. 28 VECKOR! det är SJU månaders planering. Ja jag sa över SJU månaders planering till att hon ska in och föda. Ändå är det överbeläggningar i olika BB-avdelningar.

Vi kan ta ett annat exempel om det som togs upp i Kalla Fakta tisdagen den 2:a September: En som fick flyttas runt i vårdkarusellen 60 gånger på jag vet inte hur länge. Det är helt sjukt, inte nog med det, de har olika journalsystem. Om alla landsting och regioner och vårdcentraler och sjukhus använder samma system, så borde det inte vara några som helst problem. Men idag är det så. Hur ska då personalen veta något om kanyler eller andra tillbehör eller personens status? Vikt m.m.? Varför ska personen så fort han eller hon byter vårdinrättning är tvungen att ta nya prover?
Det går att få i journalsystemet. Så slipper man ta nya prover.

Det är INTE fel på personalen, men det är ett systemfel som måste rättas till. Det måste rättas till NU.

Vården är nått som måste lösas och det nu.

Förslag:
1: Samma journalsystem
2: Återinta läkarsekreterare
3: Planera förlossningarna bättre. Ni har minst 6-8 månader på er
4: anställ också undersköterskor och annan personal som tar hand om annat som inte har med patienterna att göra.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php