TV4 och Tele2:s stora fejd med stort F

Tele2 säger en sak, TV4 skickar ut dubbla signaler 1 till distributörerna och en till TV-tittarna om lokalt väder eller ej. Nu visar det sig att TV4 meddelar Tele2 (med flera) om att vi ska upphöra med lokala nyheter. Mycket riktigt. Men att de även upphör med lokalt väder, exempel Stockholm för stockholmare och Skånskt och Halländskt väder för oss i väst och Sydsverige.

Tele2 säger och även läser upp en del om vad TV4 skriver till Tele2. Jag tar kontakt med TV4 via Facebook och får då svar att de INTE har upphört med just lokala vädersändningarna.

Jag som TV-tittare blir då förvirrad med stort F. Vad är vad? Vem har rätt? Dessutom att TV4 ger dubbla signaler. En till TV4-tittarna och en till distributörerna. Jag tror TV4 har någon på ”bildfelsnisse” i farten och inte vet exakt vad som ska strömmas ut i etern hos dem. Vad är vad och vad ska de göra?

Mitt råd är till TV4:
Skriv inte korkade pressmeddelanden som ger dubbla budskap till distributörerna.

Mitt råd till Distributörerna:
Ta reda på fakta och meddela era kundservice om hur det egentligen står till. Sedan ska detta meddelas antingen per nyhetsbrev och/eller också via vanliga brev om vad som kommer att ske.

Jag börjar bli riktigt trött på Tele2 och andra bolag som inte vet någonting när man ringer dem. Men frågan kvarstår:

Varför skriver TV4 en sak till distributörerna och sedan med den andra handen säger något helt annat till sina tittare? Låter väldigt tvetydigt enligt mina öron.

Jag har hela tiden fått rådet av en tekniker att tala om vad det kan vara för fel, exempel riksmatningen. Nu tycks Tele2 bara använda EN kanal och det är riksmatningen för just TV4 Stockholm och dess väder och trafikstockholm. Jag vill inte veta vad som sker i stockholmstrafiken när jag i själva verket bor i Halland/Skåne/Göteborgs-regionerna. Jag vill bara veta det Halländska och eventuellt det skånska/västgötska vädret när jag ska resa dit.

Jag skiter i vad tekniken är och vad som är vad. Jag vill bara att alla ska få en rätt kanal och rätt program och rätt matning i TV:n Sedan hur Tele2 eller TV4 sänder och vad det är för riksmatning hit och dit, det spelar ingen roll. Hur TV4 sänder och inte sänder skiter jag fullständigt i. Bara man får rätt väder när det ska sändas lokalt.

Jag ber ödmjukast om ursäkt till kundservice om jag varit arg eller liknande och kanske behandlat er lite illa. Men en sak är säkert. Det är cheferna och framförallt TV4 som strular till det med att ge dubbla saker till alla. TV4 gör fel i detta fallet. Tele2 är bara en aktör och en ”bricka” i spelet om kunder och TV-tittare. Men när man får 2 helt olika svar och brev och annat, så tycks alla ha rätt. Men vem har fel och vem har rätt? I mitt tycke är det Tele2, men det visar sig att det inte är Tele2. Det är TV4. TV4 som ger dubbla budskap och sedan är det med det.

Att TV4 sedan gör konstiga saker är sin sak. Lokalt väder för många är heligt. Alla snackar om vädret mer eller mindre varje dag. Om vad som sker lokalt, nationellt och internationellt. Det är vad TV4 är. Men ändå blir det så fel att alla på respektive arbetsplats gör allt fel och rätt i vad de tycker. Men det är inte de anställdas fel, utan cheferna som beordrar dem att göra saker. Jag tycker det är synd om de som sysslar med support-verksamhet och har dagarna i ända med detta gnabb och skäll. Jag är helt förstådd med att detta är deras yrke och deras heder och yrkesstolthet.

Jag hoppas att alla i sina lokala nät får sina lokala väder och annan information inom kort och att TV4 och andra distributörer inte klantar till sig om information till sina kunder och TV-tittare.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php