Problem med mörka årstider med psykiska besvär

När det är mörkt och grått ute, så mår många än mer sämre. Många behöver sin närhet och många behöver en speciell ro. Att man där emot inte tar detta på allvar när många mår dåligt. Att man nekas till ambulans när man ringer efter det. Jag tycker också att personen i fråga som drabbas om exempel psykiska besvär ska likställas med ett sår eller brutet ben eller arm eller annan skada. Idag gör vi inte det på samma sätt. En person drabbades i min närhet av vanföreställningar och kände tydligen en trygghet att komma hem till mig. Jag tror det i alla fall. Jag är hemskt tacksam att man kan vara som en medmänniska och hjälpa andra i denna situation.

Att sedan bli nekade till hjälp och behöver hjälpen och sedan nekar är en helt annan sak. Men att sedan inte vara en medmänniska är något helt annat.

Sedan har jag sett på personen att det är inte personen som blir helt vrickad. Om man gör knasiga saker, så är det inte DU. Det är din eller personens sjukdom som gör saker som man inte är medveten om. Jag tycker att vi måste se skillnad, även om det är svårt att prata om detta. Sedan kan det vara skillnad från person till person. Det kan vara skillnad på vad det är osv.

Jag har erfarenhet inom funktionshinder, som en kompis och vän och som klasskamrat med mera.

En person söker en form av trygghet när personer söker en viss person under ”utbrottet”. Vissa andra gör det inte. Jag blir både glad och tacksam och rörd över att många vänder sig till mig.
Sedan kan jag säga mer om vad jag blir rörd på är:

Att något barn somnar i min famn eller knä.
Att någon ger mig en komplimang
Att någon gör något eller säger något fint.

Ja det kan vara mycket. Men när man måste ta i med rösten och skälla gör mig samtidigt orolig och arg över hur andra anser om mig. Jag är öppen om dessa saker, då jag själv i min närhet blev drabbad av saker som jag inte kan gå in på. Men vissa saker ger avtryck.

Jag vill att vård gäller till er alla. Så som psykiska personer till äldre friska. Till alla som behöver vård, oavsett om den är frivillig eller ej. alla har rätt till vård. Alla som är sjuka ska få rätt vård.

Som jag även säger i min videoblogg är att man ska se på en sjuk person med brutet ben till lika en psykisk akut problem. Men det gör vi inte idag.

Jag är inte rädd för personen, jag är bara rädd för sjukdomen.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php