U K R

UKR - Utsatta kvinnors rättigheter

Jag avskyr våld i all form i det värkliga livet. Dock kan jag vara lite tvetydig att våld i film med mera KAN vara acceptabelt och att milt våld är acceptabelt för att hindra eller göra något för att ”slå sig fri”. Men kvinnor och barn som är utsatta av våld i hemmet på grund av män som både misshandlar och våldtar sin sambo/fru i hemmet är inte alls bra. I dagarna här fick jag reda på av en kompis att en förening vid namn U.K.R eller Utsatta kvinnors Rättigheter och Frivilligorganisation (NGO) har startats upp och även en Facebook vid samma namn har skapats. Jag som driver Diggo.se gillar inte mobbning och har skrivit mycket om det här. Så därför tänker jag även ge lite reklam för just denna organisation. Gäller även så som BRIS (Barnens rätt i samhället) med flera organisationer som hjälper barn och kvinnor. Skriver också en del om organisationer som hjälper funktionshindrade på alla sätt också. Men i detta inlägg vill jag ge mer reklam för U.K.R.

Dels vill jag ge reklam till en sådan ny organisation som precis startat och att jag vill ge kvinnor och barn rättigheter som vill ha den hjälp för att inte bli hotade eller till och med misshandlade i sin vardag.

Citat ur U.K.R:s information:
”En stor procent av kvinnovåldet i samhället är våld i nära relationer. Våld av någon som står eller har stått dem nära.”

Jag har hört den informationen tidigare och det är fakta. Jag mår väldigt illa själv att det just är så i vår omgivning. Att barnen till och med i vissa fall står bredvid när barnets mamma blir slaget är inte alls bra för barnet som ser det ”onda”.

Kvinnovåldet är utbrett i alla samhällsklasser och det våldet vill jag eliminera totalt. Framförallt dem som är svaga i vårt samhälle. Jag har tidigare skrivit om mobbning och om funktionshindrade med mera.

http://www.facebook.com/utsattakvinnorsrattigheter

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php