Jehovas ÄR en sekt

Jag har inte emot religioner, men när man blir ”störd” av att det ringer på dörren och visar sig vara okända personer som ska predika om en viss religion, så som Jehovas och att man ska värva medlemmar på det viset, då man också förbjuder en att äta vissa rätter och att förbjuda vissa saker om att ta emot blod på sjukvården gör mig väldigt arg. Om jag inte hade fått ta emot blod under mina operationer, så hade jag inte levt idag.
Jag har medfött hjärtfel och mycket av operationerna har jag gjort i min barndom och även andra operationer i vuxen ålder. Men de svåraste operationerna gjorde jag fram till jag var kring 12 års ålder.

Jag är emot religioner som förbjuder saker och ting. Det spelar ingen roll vad, hur eller när man förbjuder detta, utan detta ska regleras av våra lagar som våra demokratiska ledare bestämmer. Om min mamma hade valt Jehovas som religion, så hade jag nog inte suttit och skrivit denna bloggen idag. Jag hade nog varit död. Jag vet att vi inte hade en direkt valfrihet när vi föddes och att man gick med i Svenska kyrkan så fort barnet var fött. Idag är det när man döps.

Jag tycker det är helt absurt att en religion kan förbjuda saker i vår samtid. Jag är inte alls glad över just hur vissa människor behandlar andra och sedan ställer sig över lagen. Jag är djupt besviken på att detta får fortgå.

Förra gången jag skrev om just Jehovas, så var jag väldigt sjuk i någon form av influensa. Då vacklade jag omkring i lägenheten och försökte komma upp. Hade nog precis somnat precis innan det ringde på dörren. Då blev jag rasande.

Det var i Mars 2008. Detta hände och då skrev jag så här:

Inte Jehovas

Jag anser och fortsätter att anse att Jehovas är en sekt och att man inte får göra vad man vill i sitt liv. Visst jag har träffat en del personer i min omgivning om just att dem är med i just Jehovas. Därför ska de respektera och acceptera att de inte har hos mig att göra.

Jag är en svensk och medborgiliga rättigheter och har mina åsikter klart för mig. Jag är trött på att försöka förklara för folk vad jag vill och inte vill med just Jehovas vittnen. Att folk sedan inser att jag har fel, så får det stå för dem, men jag litar inte ett dugg på detta. Visst många kan vara vänliga och det uppskattas. Men att försöka värva medlemmar genom att knacka på dörrar är för mig än väldigt stor gåta. Vad hamnar då valfriheten? Funderar att skriva en lapp på dörren i stil med:

”Jag vill INTE att någon informerar mig om religioner som hindrar ens valfrihet. Då det kan stanna hos dem själva”.

Sedan är det en annan sak att gå till exempel en synagoga och besöka ens religiösa samfund. Det är ens eget val.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php